Home » D:News » Un robot de aproape patru metri realizat din PET-uri atrage atenţia asupra nepăsării oamenilor faţă de mediu

Un robot de aproape patru metri realizat din PET-uri atrage atenţia asupra nepăsării oamenilor faţă de mediu

Un robot de aproape patru metri realizat din PET-uri atrage atenţia asupra nepăsării oamenilor faţă de mediu
Publicat: 04.06.2015
PET-re, un robot cu o înălţime de 3,7 metri, realizat din sticle de plastic, al cărui scop este să atragă atenţia oamenilor privind nepăsarea lor faţă de mediu, îi va întâmpina pe bucureşteni, vineri şi sâmbătă, în Parcul Cişmigiu, la prima ediţie a NATURA Fest.

Eveniment dedicat Zilei Mondiale a Mediului (5 iunie), NATURA Fest, care propune ca slogan „Reciclează, reutilizează, recreează”, se va alinia anul acesta mişcării mondiale care se desfăşoară sub egida Programului de Mediu al Naţiunilor Unite (UNEP).

„Am vrut să marcăm vizual evenimentul sub o formă memorabilă, care să atragă atenţia şi care să-i facă pe oameni să se gândească la ce monştri se pot naşte din nepăsarea lor. Având ca temă de reflecţie grija pentru mediul înconjurător şi sloganul UNEP care marchează, anul acesta, Ziua Mondială a Mediului – «Seven Billion Dreams. One Planet. Consume with Care» («Şapte miliarde de vise. O singură planetă. Consumaţi cu grijă») -, am ales să construim un robot din PET-uri, un material omniprezent în zilele noastre, dăunător în sine pentru natură, dar care, reciclat, se poate transforma într-un lucru util”, a declarat Bogdan Costache, unul dintre membrii fondatori ai Asociaţiei pentru Cultură Urbană şi Mediu (ACUM).

Pentru realizarea lui PET-re, un robot cu o înălţime de 3,7 metri şi o lăţime de 1,7 metri, au fost folosite peste 500 de PET-uri de diverse dimensiuni, materiale destinate reciclării.

PET-re, care va fi expus, vineri şi sâmbătă, la NATURA Fest, a fost construit în patru zile de o echipă de voluntari care a depus un efort susţinut. Vizitatorii festivalului vor avea posibilitatea să interacţioneze cu PET-re şi să-l ilumineze pedalând pe două biciclete speciale, generatoare de energie electrică.

„Dacă am fi avut un muzeu al reciclării, cu siguranţa PET-re şi-ar fi găsit locul printre exponate. Chiar dacă robotul nostru este şi o formă de exprimare artistică, este puţin probabil că s-ar încadra în peisajul vreunui muzeu. Totuşi, am fi încântaţi dacă vreo autoritate sau instituţie publică ori privată ne-ar cere să expunem robotul sau s-ar oferi să-l găzduiască astfel încât mesajul pe care am vrut să-l transmitem în timpul NATURA Fest să fie în continuare vizibil”, au mai precizat membrii ACUM.

De asemenea, copiii îşi vor putea exersa creativitatea la prima ediţie a NATURA Fest din Parcul Cişmigiu din Capitală, aceştia fiind aşteptaţi cu ateliere de pictură pe sticlă şi pe borcane, dar şi cu tehnici pentru realizarea de jucării din componente de calculator şi penare din PET-uri.

Totodată, pentru a milita împotriva poluării excesive din Capitală, NATURA Fest le-a pregătit bucureştenilor „Crosul Verde al bicicletelor”, care va începe sâmbătă, de la ora 10.00.

NATURA Fest îşi propune să-i mobilizeze pe bucureşteni să participe la cât mai multe evenimente care au la bază protejarea mediului şi educaţia ecologică.

Programul va fi completat de o serie de concerte acustice, pe scena din Parcul Cişmigiu urmând să vină trupe precum Toulouse Lautrec, The Amsterdams, Grimus, Les Elephants Bizarres, Tony Baboon şi Domino.

Ziua Mondială a Mediului este un vehicul eficient pentru creşterea gradului de responsabilitate în raport cu mediul înconjurător la nivel mondial. Astfel, peste 100 de state aderă, anual, la manifestările programate cu această ocazie.

Ziua Mondială a Mediului – 5 iunie – a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite (ONU) pentru celebrarea Conferinţei „Ecologia Umană” de la Stockholm şi reprezintă elementul cel mai important al „Programului pentru Mediu” al Naţiunilor Unite (UNEP).
Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe https://www.facebook.com/Natura.Fest.

Evenimentul NATURA Fest este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţia, în parteneriat cu Asociaţia pentru Cultură Urbană şi Mediu (ACUM) şi cu sprijinul Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti.

Sursă: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase