Home » D:News » Locul neaşteptat care a alimentat Anglia şi Irlanda cu aur în timpul Epocii de Bronz. 200 de kilograme de aur au fost extrase de aici

Locul neaşteptat care a alimentat Anglia şi Irlanda cu aur în timpul Epocii de Bronz. 200 de kilograme de aur au fost extrase de aici

Locul neaşteptat care a alimentat Anglia şi Irlanda cu aur în timpul Epocii de Bronz. 200 de kilograme de aur au fost extrase de aici
Publicat: 08.06.2015
În sud-vestul Angliei a avut loc în Antichitate o goană nebună după aur, reiese din noi cercetări arheologice efectuate în zonă.

O analiză detaliată a unora dintre cele mai frumoase artefacte de aur din Europa de vest sugerează că regiunea Cornwall a fost la începutul Epocii de Bronz la fel de căutată de vânătorii de aur ca râul Klondike din Canada, de unde se extrage aur din 1896.

Geologii estimează că până la 200 de kilograme de aur, în valoare de 5 milioane de lire sterline astăzi, au fost extrase din râurile Cornwall şi Devon între secolele XXII şi XVII î.e.n. Studiile arheologice şi metalurgice sugerează că o parte parte din acest aur a fost exportat în Irlanda, dar şi că o cantitate mai mică ar fi ajuns în Franţa. Elitele de la Stonehenge aveau bijuterii făcute din aurul din peninsula sud-vestică, la fel şi conducătorii din Wales.

Arheologul Chris Standish spune că deşi producţia preistorică de aur din Cornwall era semnificativă din punct de vedere cultural şi politic, aceasta era un produs secundar a unei industrii mult mai importante – extracţia de staniu.

Staniul era un element crucial pentru dezvoltarea Epocii de Bronz din Anglia şi Irlanda. Pentru a face bronz, metalurgiştii preistorici combinau cuprul cu staniul.

Cu toate că experţii estimează că de aici s-ar fi extrat 200 de kilograme de aur, doar 270 de artefacte din acea perioadă au fost descoperite. Foarte probabil, o parte din aur a fost refolosit ulterior pentru a face alte artefacte.

Sursă: IOL scitech

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase