Home » D:News » Acesta este cel mai vizitat oraş din lume. Pe ce loc se situează Bucureştiul

Acesta este cel mai vizitat oraş din lume. Pe ce loc se situează Bucureştiul

Acesta este cel mai vizitat oraş din lume. Pe ce loc se situează Bucureştiul
Publicat: 11.06.2015
Capitala României se situează pe locul 81 în topul celor mai vizitate 132 de oraşe din lume şi a urcat o poziţie, până pe 28, la nivel european, potrivit unui studiu dat miercuri publicităţii.

„Bucureştiul se situează pe locul 81 în GDCI 2015, iar la nivel regional (Europa) pe locul 28, cu o poziţie mai sus decât anul trecut”, se spune în studiul anual MasterCard Global Destinations Cities Index (GDCI).

Conform cercetării, Capitala va găzdui anul acesta 1,02 milioane de vizitatori internaţionali, în creştere cu 5,2%, faţă de 2014. Aceştia vor cheltui pe durata şederii lor în România un total estimat de 287 milioane dolari, cu 2,4% mai mult decât în anul precedent. În medie, un vizitator a cheltuit în Bucureşti anul trecut 281 de dolari.

Poziţia de cea mai bine clasată destinaţie internaţională pentru călătorii este deţinută în continuare de Londra, pentru a cincea oară în şapte ani, conform studiului MasterCard. Astfel, se estimează că Londra va primi 18,82 milioane de vizitatori internaţionali în 2015, cu puţin mai mult decât ocupantul locului doi, Bangkok.

„Cele două oraşe au fost fruntaşele topului la fiecare ediţie”, se precizează în studiu.

Londra este urmată, în top 10, de Bangkok, cu 18,24 milioane de vizitatori, Paris — 16,06 milioane de vizitatori, Dubai — 14,26 milioane de vizitatori, Istanbul — 12,56 milioane de vizitatori, New York — 12,27 milioane de vizitatori, Singapore — 11,88 milioane de vizitatori, Kuala Lumpur — 11,12 milioane de vizitatori, Seoul — 10,35 milioane de vizitatori şi Hong Kong — 8,66 milioane de vizitatori.

„MasterCard înţelege importanţa oraşelor de pe mapamond, atât pentru călători, cât şi pentru rezidenţi. Studiul din acest an ne ajută să înţelegem cât de interconectate sunt oraşele lumii, precum şi rolul semnificativ pe care îl joacă în conectarea unui număr de oameni mai mare decât oricând’, a declarat preşedintele International Markets, MasterCard, Ann Cairns.

Potrivit MasterCard, în 2015, se estimează că aproximativ 383 de milioane de călătorii cu şedere peste noapte vor fi făcute de vizitatori internaţionali în cele 132 de oraşe analizate de Index, ceea ce reprezintă o cerere masivă de bunuri, servicii şi experienţe, întrucât aceştia vor cheltui un total de 360 de miliarde de dolari pe durata vizitelor.

Conform raportului Naţiunilor Unite asupra Perspectivelor de Urbanizare Mondială, două treimi din populaţia lumii va locui în mediul urban până în 2050. Prin prognozarea numărului de vizitatori internaţionali, Global Destination Cities Index relevă infrastructura necesară pentru a satisface atât aşteptările localnicilor, cât şi ale vizitatorilor.

Companiile şi guvernele pot utiliza concluzii din studiu pentru a identifica acele zone — de la tranzit, la experienţe culturale, la infrastructură — în care sunt necesare investiţii pentru creştere constantă, inovaţie şi sustenabilitate, explică realizatorii studiului.

La nivel global, câteva tendinţe ies în evidenţă: regiunea Asia/Pacific găzduieşte trei dintre cele patru oraşe cu cea mai rapidă creştere între 2009 şi 2015 (Colombo, Chengdu şi Osaka); Europa — Istanbul este cea mai diversificată destinaţie, cu 50% dintre vizitatori provenind din 33 de oraşe diferite; America Latină — Lima este atât destinaţia de top, cât şi oraşul cu cea mai rapidă creştere din regiune, înregistrând cu aproape 50% mai mulţi vizitatori internaţionali decât ocupantul următorului loc, Mexico City; Orientul Mijlociu şi Africa — Dubai continuă să fie unul dintre oraşele cu cel mai accelerat ritm de creştere în top zece, în timp ce Abu Dhabi are a treia cea mai rapidă creştere ca oraş destinaţie, per total, între 2009 şi 2015; iar America de Nord — Houston are cea mai rapidă creştere din regiune din 2009 şi este singura destinaţie din America de Nord cu o creştere de două cifre.

Indexul MasterCard Global Destination Cities ierarhizează oraşele în funcţie de numărul total al sosirilor vizitatorilor internaţionali şi cheltuielile transfrontaliere a acestor vizitatori în oraşele destinaţie, furnizând prognoze de creştere privind numărul vizitatorilor şi pasagerilor pentru 2015. Datele publice sunt utilizate pentru stabilirea numărului de vizitatori internaţionali şi cheltuielile transfrontaliere, în fiecare dintre cele 132 oraşe destinaţie, folosind algoritmi special concepuţi în acest sens; se acordă o atenţie sporită pentru a elimina efectele de hub pentru destinaţii precum Singapore, Dubai, Amsterdam sau Frankfurt.

SURSA: Agerpres

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase