Home » D:News » Un astronaut de pe ISS a realizat o fotografie impresionantă a piramidelor văzute din spaţiu

Un astronaut de pe ISS a realizat o fotografie impresionantă a piramidelor văzute din spaţiu

Autor: Mihaela STOICA 06.14.2015
Astronautul Terry Virts, de la NASA, care tocmai s-a întors pe Pământ joi, după mai mult de şase luni petrecute pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), a realizat o fotografie din spaţiu a piramidelor de pe platoul Giza, din Egipt, care îţi taie respiraţia, conform unui material publicat de CNET.com.

 Virts a publicat fotografia miercuri, pe contul său de Twitter, alături de mesajul următor: „Abia în ultima mea zi petrecută în spaţiu am avut şansa de le face o fotografie bună (piramidelor)!”.

Piramidele au constituit obiectul fascinaţiei fotografice a mai multor astronauţi, însă imaginile clare, din spaţiu, ale acestor structuri monumentale sunt foarte rare. În fotografia astronautului american piramidele se disting cu uşurinţă.

Spre exemplu, şi colega lui Virts, astronautul italian Samantha Cristoforetti a fotografia platoul Giza la 1 aprilie, dar în imaginea obţinută de ea piramidele abia dacă se pot vedea.

Staţia Spaţială Internaţională se află la o altitudine de peste 320 de kilometri şi se mişcă pe orbită cu viteza de peste 8 km/s, ceea ce face destul de dificilă încercarea de a fotografia structuri relativ mici de la suprafaţa Pământului.

Sursa: Agerpres