Home » D:News » Păpuşi sexuale înzestrate cu inteligenţă artificială, inventate de un american – VIDEO

Păpuşi sexuale înzestrate cu inteligenţă artificială, inventate de un american – VIDEO

Păpuşi sexuale înzestrate cu inteligenţă artificială, inventate de un american – VIDEO
Publicat: 17.06.2015
Un inventator american vrea să lanseze pe piaţă, în anul 2017, o gamă de păpuşi gonflabile înzestrate cu inteligenţă artificială, care vor fi capabile să vorbească şi să comunice cu utilizatorii, informează dailymail.co.uk.

 Noul proiect, denumit „Realbotix”, va consta în dezvoltarea unor păpuşi inteligente care vor putea să gândească singure şi să comunice într-o manieră realistă cu posesorii lor.

„Realbotix” este un proiect al inventatorului Matt McMullen, creatorul gamei „Real Dolls”, care include păpuşi din silicon în mărime naturală ce au devenit extrem de populare în această industrie.

McMullen spune că a vândut peste 5.000 de păpuşi de când a lansat acea gamă, în 1996, cu preţuri cuprinse între 5.000 de dolari şi 10.000 de dolari.

În cadrul noului său proiect, inventatorul american se va concentra pe dezvoltarea unor păpuşi speciale, ce vor avea implantate la nivelul capului o serie de dispozitive din domeniul inteligenţei artificiale, care le vor permite să vorbească şi să clipească.

Potrivit unui articol publicat în The New York Times, Matt McMullen speră să înzestreze noile păpuşi cu aplicaţii mobile care le vor ajuta să funcţioneze ca un fel de „asistente virtuale” pentru posesorii lor.

Diverse dispozitive de realitate virtuală vor putea fi utilizate separat sau împreună cu păpuşile gonflabile din noua gamă.

Ele vor fi create pe baza modelelor din gama „Real Doll”, cărora le vor fi adăugate „programe individuale de personalitate”.

Într-o înregistrare video publicată pe site-ul The New York Times, una dintre aceste păpuşi, denumită „Harmony”, se descrie ca un „prototip dintr-un tip nou şi foarte interesant de însoţitor pentru adulţi”.

Planurile de lansare a noii game de păpuşi gonflabile au fost anunţate la scurt timp după proiecţia în cinematografe a filmului „Ex Machina”, de Alex Garland, care explorează relaţia dintre o femeie-robot denumită Ava şi un tânăr programator, Caleb.

Matt McMullen spune că noile păpuşi din gama „Realbotix” vor costa în jur de 10.000 de dolari şi vor fi disponibile pe piaţă începând din 2017.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase