Home » D:News » De ce este acest ou special. Ai şanse de 1 la 1.000.000.000 să îl găseşti

De ce este acest ou special. Ai şanse de 1 la 1.000.000.000 să îl găseşti

De ce este acest ou special. Ai şanse de 1 la 1.000.000.000 să îl găseşti
Publicat: 21.06.2015
O femeie din Florida se pregătea într-o dimineaţă să îşi pregătească omleta când a observat ceva de-a dreptul bizar.

Ea a scos din frigider un ou perfect rotund. „A venit alergând în sufragerie şi a spus ”, a declarat iubitul femeii, Stevw Holloway. „Am crezut că a luat o minge de golf din geanta mea pentru a-mi juca o farsă”, a mai adăugat el.

Acesta nu este însă primul ou perfect rotund descoperit vreodată. În anul 2010, un bucătar-şef britanic a găsit un astfel de ou în timp ce lucra în tura de dimineaţă. În luna martie, şi o britanică a descoperit că una dintre găinile sale se ouase un ou perfect rotund. Ea a profitat de ocazie şi l-a vândut pe eBay cu mai bine de 700 de dolari.

Ouăle rotunde nu sunt deloc potrivite pentru condiţiile obişnuite din natură. Dacă un ou este perfect sferic, există o posibilitate destul de mare ca acesta să se rostogolească din cuibul păsării şi să se spargă. Totodată, ouăle cu o astfel de formă sunt asociate cu stresul la păsări şi cu un mediu suprapopulat.

Şansele de a găsi un ou rotund sunt extrem de scăzute, de cel puţin „una la un miliard”. În mod normal, aparatele care se ocupă de sortare în ferme împiedică ouăle rotunde să ajungă pe piaţă.

Sursă: Atlas Obscura

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase