Home » D:News » Trei elevi abia intraţi la liceu au mers la un concurs de invenţii cu mai multe prezervative. Juriul i-a premiat pe loc

Trei elevi abia intraţi la liceu au mers la un concurs de invenţii cu mai multe prezervative. Juriul i-a premiat pe loc

Trei elevi abia intraţi la liceu au mers la un concurs de invenţii cu mai multe prezervative. Juriul i-a premiat pe loc
Publicat: 25.06.2015
Elevii unui liceu din Marea Britanie au inventat un prezervativ care îşi schimbă culoarea atunci când intră în contact cu patogenii cauzaţi de infecţiile trasmise pe cale sexuală, precum chlamydia sau herpes.

Prezervativul, numit S.T. EYE, va avea molecule inserate în materialul din care este realizat care se vor ataşa la bacterii şi viruşi specifici. Aceste molecule ar cauza ulterior colorarea prezervativului în diferie nuanţe flourescente, în funcţie de patogenul existent.

„Vrem să creăm ceva care face detactarea bolilor cu transmitere sexuală dăunătate mai sigură decât până acum, pentru ca oamenii să acţioneze imediat în intimitatea propriilor lor locuinţe fără procedurile invazive de la medic”, a declarat Daanyaal Ali, în vârstă de 14 ani, unul dintre inventatori.

Deşi se află în continuare în stare conceptuală, echipa a explicat că S.T. EYE ar putea să se coloreze în verde pentru chlamydia, în galben pentru herpes, în mov pentru virusul Papiloma uman (HPV) şi în albastru pentru sifilis.

Echipa, care a mai cuprins doi elevi în vârstă de 13, respectiv 14 ani, a câştigat premiul TeenTech pentru cea mai bună inovaţie în domeniul sănătăţii.

Adolescenţii vor primi un premiu de aproape 1.600 de dolari.

Sursă: Science Alert

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase