Home » D:News » După 63 de ani de domnie la Palatul Buckingham, Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii va trebui să se mute

După 63 de ani de domnie la Palatul Buckingham, Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii va trebui să se mute

După 63 de ani de domnie la Palatul Buckingham, Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii va trebui să se mute
Publicat: 25.06.2015
Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii ar putea fi nevoită să se mute de la Palatul Buckingham pentru a permite efectuarea unor lucrări de modernizare, potrivit unor surse regale, citate de Sky News.

Clădirea istorică are nevoie de reparaţii estimate la 150 de milioane de lire sterline, iar administratorii palatului iau în considerare ca monarhul să se mute pe durata lucrărilor. Regina petrece aproximativ o treime din an la reşedinţa sa oficială, care nu a mai fost redecorată din 1952.

Clădirea are instalaţii sanitare vechi, o reţea electrică învechită, în timp ce o cantitate importantă de azbest trebuie îndepărtată. „O opţiune este ca palatul să fie evacuat. Aducem experţi care să analizeze aceste scenarii şi să estimeze costurile”, a declarat o sursă regală.

„Estimarea iniţială a lucrărilor de modernizare a Palatului Buckingham este de 150 de milioane de lire sterline”, a adăugat sursa citată.

Palatul Buckingham a fost locuinţa oficială a reginei pe toată durata domniei dar şi înainte de urcarea sa pe tron. Ultima dată când ea a părăsit palatul pentru o perioadă mai lungă a fost în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când a locuit împreună cu sora sa, prinţesa Margaret, la Castelul Windsor.

Sursa: Mediafax

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase