Home » D:News » Japonezii de la Lexus se laudă că au creat un hoverboard ca în „Back to the future” – VIDEO

Japonezii de la Lexus se laudă că au creat un hoverboard ca în „Back to the future” – VIDEO

Publicat: 27.06.2015
Reprezentanţii constructorului japonez de autoturisme de lux Lexus, parte a concernului Toyota, susţin că ar fi creat un hoverboard asemenea celui folosit de Marty McFly în seria "Back to the future", "real" şi "funcţional".
FOTO: YouTube    FOTO: YouTube

Hoverboard-ul apare în seria de reclame Lexus „Amazing in Motion”.

Sursă: YouTube

Aparatul pare a fi mult mai bine realizat decât alte prototipe ale tehnologiei hoverboard prezentate până acum, dar magneţii extrem de puternici pe care se bazează funcţionarea acestuia sunt extrem de dificil de echilibrat.

Sursă: YouTube

Alte informaţii provenite de la constructorul japonez explică faptul că designul hoverboard-ului este unic Lexis şi că în fabricarea acestuia au fost folosite materiale de lux utilizate în mod normal la maşinile premium ale mărcii, tehnologie avansată şi chiar şi bambus natural.

Constructorul susţine, totodată, că hoverboard-ul foloseşte superconductori răciţi de nitrogen lichid. Oficialii Lexus promit că vor posta nouăţi despre proiect în săptămânile viitoare.

Recent, Cătălin Alexandru Duru, un inventator român din Canada, a stabilit un record mondial Guinness pentru cel mai lung zbor cu un dispozitiv numit hoverboard (o planşă zburătoare cu elice), deasupra unui lac din Canada.

Sursă: YouTube

Cătălin Alexandru Duru s-a ridicat la cinci metri altitudine şi a parcurs lungimea a peste două terenuri de fotbal, respectiv peste 275 de metri, înainte de a ateriza în apele lacului Ouareau din Quebec, Canada.

El susţine că acest dispozitiv pe care l-a inventat în 12 luni poate fi folosit oriunde şi poate atinge înălţimi „înspăimântătoare”, pe care le va explora în viitor.

Sursă: Science Alert

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase