Home » D:News » Cum arată azi copiii lui Stephen Hawking, geniul ce a fost măcinat de o boală necruţătoare. „Să văd această familie DIN INTERIOR a fost o adevărată revelaţie pentru mine…”

Cum arată azi copiii lui Stephen Hawking, geniul ce a fost măcinat de o boală necruţătoare. „Să văd această familie DIN INTERIOR a fost o adevărată revelaţie pentru mine…”

Publicat: 27.06.2015
Stephen Hawking a fost cea mai sclipitoare minte a vremurilor noastre, însă savantul a fost măcinat de o boală necruţătoare care i-a furat abilitatea de a merge şi de a vorbi.

Stephen Hawking a fost cea mai sclipitoare minte a vremurilor noastre, însă savantul a fost măcinat de o boală necruţătoare care i-a furat abilitatea de a merge şi de a vorbi. Legătura lui cu lumea este scaunul cu rotile special dotat cu un sintetizator, dar pentru copiii lui, acesta nu era nimic mai mult decât o jucărie.

Actorul Eddie Redmayne, care a cucerit un premiu Oscar pentru prestaţia sa în rolul lui Stephen Hawking din filmul ”Teoria întregului”, a făcut mai multe declaraţii interesante despre copiii celebrului fizician, scrie playtech.ro.

Astfel, Redmayne susţine că, în pregătirea filmului, a discutat cu copiii lui Stephen Hawking, care i-au povestit cum „vedeau” boala tatălui lor când erau mici (Hawking suferă de scleroză laterală amiotrofică).

”Tim spunea că obişnuiau să se urce în căruciorul tatei şi să-l folosească ca pe un kart sau că obişnuiau să înregistreze înjurături pe sintetizatorul lui şi să le redea. Asta a fost o adevărată revelaţie pentru mine, pentru că, evident, sunt o familie normală care se confruntă cu o situaţie extremă, dar prin simţul umorului şi prin distracţie”, a declarat Redmayne, conform playtech.ro.

Într-un documentar, copiii lui Stephen Hawking au precizat că, în primii ani, nu prea au vorbit cu tatăl lor. ”Nu prea am comunicat cu el în primii cinci ani de viaţă. Abia când a primit sintetizatorul am început să vorbim. Deci este cam ironic faptul că a trebuit ca el să-şi piardă vocea ca să putem forma o relaţie”, a declarat Tim Hawking, care a precizat că a jucat mult şah în copilărie cu tatăl său.

Stephen Hawking, alături de soţia Jame şi copiii Robert and Lucy, 1978

Stephen Hawking şi fiica sa, Lucy, în zilele noastre

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase