Home » D:News » Enciclica extrem de dură a Papei Francisc este un „best-seller” în Franţa

Enciclica extrem de dură a Papei Francisc este un „best-seller” în Franţa

Enciclica extrem de dură a Papei Francisc este un „best-seller” în Franţa
Publicat: 28.06.2015
Enciclica asupra mediului înconjurător intitulată "Laudato si (Slavă ţie). Despre ocrotirea casei comune" prezentată la 18 iunie de Papa Francisc este un "best-seller" în Franţa, deşi textul poate fi consultat gratuit pe Internet, scrie ziarul "Le Figaro".

Având în vedere faptul că şi prima enciclică a actualului papă, redactată împreună cu predecesorul său, Papa Benedict al XVI-lea, a avut un mare succes la public, mai multe case editoriale din Franţa au făcut tot posibilul pentru a tipări cât mai repede noul document de aproape 200 de pagini, a cărui versiune în mai multe limbi, inclusiv franceză, a fost furnizată de Vatican.

Responsabilă editorial pentru enciclice este Conferinţa episcopilor din această ţară, care colaborează cu trei edituri — Cerf, cel mai mare editor de lucrări religioase din Franţa şi din spaţiul francofon, Bayard şi Mame — care tipăresc oficial documentul, cu logo-ul conferinţei. Dar orice altă editură are libertatea de a publica enciclica, cu condiţia să nu modifice textul (Vaticanul verifică toate traducerile apărute în librării).

Cele trei case editoriale oficiale au pus în vânzare ‘Laudatio si’ la preţul de 4,5 euro, încă din 18 iunie, imediat după prezentarea făcută de suveranul pontif.

„Am avut un prim tiraj de 50.00 de exemplare şi a fost nevoie să tipărim urgent încă 20.000”, a explicat editura Cerf.

Din precedenta enciclică a Papei Francisc s-au cumpărat peste 100.000 de copii şi se speră ca ‘Laudatio si’ va înregistra un succes mai mare. De altfel, noi editori au anunţat lansarea volumului, inclusiv sub formă de CD în zilele următoare.

Sursa: Le Figaro

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase