Home » D:News » Controversă în Brazilia după ce primăria din Sao Paulo a interzis celebrul foie gras

Controversă în Brazilia după ce primăria din Sao Paulo a interzis celebrul foie gras

Controversă în Brazilia după ce primăria din Sao Paulo a interzis celebrul foie gras
Publicat: 30.06.2015
Primarul oraşului Sao Paulo, Fernando Haddad, a promulgat o lege care interzice producţia şi vânzarea celebrului foie gras, potrivit AFP şi O Globo.

Legea, publicată recent în ‘Diário Oficial’ din Sao Paulo, denunţă îndoparea gâştelor şi suferinţa acestora şi stipulează amenzi de până la 1.700 euro pentru restaurantele şi magazinele care nu o respectă. Acestea au la dispoziţie 45 de zile pentru a se adapta noilor reguli.

Promulgarea legii a fost salutată de apărătorii drepturilor animalelor, dar a fost viu criticată de bucătari.

‘Acesta nu este un fapt izolat. Există o tendinţă mondială privind o poziţie mai justă faţă de animale’, a spus Ricardo Laurino, coordonator naţional de grupuri din cadrul Societăţii vegetariene braziliene (Sociedade Vegetariana Brasileira), citat de ziarul brazilian O Globo.

‘Este ridicol şi ipocrit! Nu toţi crescătorii maltratează animalele’, a declarat, pentru O Globo, ‘chef’ Renato Carioni, de la restaurantul Cosi, care credea că primarul se va opune acestei legi pentru că este un mare amator de foie gras.

Acum o lună, asociaţia braziliană a bucătarilor profesionişti lansase o petiţie prin care îi cerea primarului să recurgă la dreptul său de veto împotriva acestui proiect. Petiţia (oesta.do/peticao-foie-gras) pleda pentru ‘FOIE GRAS ca instrument cultural al gastronomiei mondiale’.

Sao Paulo este recunoscut ca una dintre principalele trei destinaţii gastronomice ale lumii, concentrând ce este mai bun în bucătăria internaţională, potrivit aceleiaşi asociaţii.

Sursa: Agerpres

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase