Home » D:News » Dubaiul vrea să construiască primul bloc de birouri din lume cu ajutorul unei imprimante 3D – FOTO

Dubaiul vrea să construiască primul bloc de birouri din lume cu ajutorul unei imprimante 3D – FOTO

Publicat: 02.07.2015
Dubaiul a anunţat, marţi, că va folosi pentru prima dată o imprimantă 3D pentru a construi un mic bloc de birouri, încercând astfel să dezvolte o tehnologie care va contribui la reducerea considerabilă a costurilor.

Imprimarea în 3D, care foloseşte o imprimantă pentru a realiza obiecte tridimensionale pe baza unui design digital, este utilizată tot mai mult în industriile manufacturiere din lumea întreagă, însă a fost folosită foarte puţin în construcţii până acum.

Clădirea de birouri din Dubai va avea un singur etaj, cu o suprafaţă de 185 de metri pătraţi, şi va fi printată strat cu strat cu ajutorul unei imprimante 3D, ce are înălţimea de şase metri, a dezvăluit, marţi, Mohamed Al Gergawi, ministrul Cabinetului pentru Afaceri din Emiratele Arabe Unite.

FOTO: gulfnews.com    FOTO: gulfnews.com

Apoi, clădirea va fi asamblată in situ pe durata a două săptămâni. Mobilierul de interior şi componentele structurale vor fi construite tot cu ajutorul imprimantei 3D, folosind ciment ranforsat, ghips ranforsat cu fibră de sticlă şi plastic.

FOTO: gulfnews.com    FOTO: gulfnews.com

Proiectul reprezintă o colaborare între Dubai şi Winsun, o companie chineză care introdus pentru prima dată tehnica imprimării 3D în construcţia de case. Mohamed Al Gergawi a citat o serie de studii care estimează faptul că Dubaiul va reduce timpul de construcţie cu 50-70% şi costurile de producţie cu 50-80%.

Sursă: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase