Home » D:News » Locurile de veci dintr-un cimitir din municipiul Bacău vor fi date de primărie în ordine alfabetică

Locurile de veci dintr-un cimitir din municipiul Bacău vor fi date de primărie în ordine alfabetică

Locurile de veci dintr-un cimitir din municipiul Bacău vor fi date de primărie în ordine alfabetică
Publicat: 03.07.2015
Locurile de veci din noul cimitir din municipiul Bacău, amenajat în zona Sărata, vor fi împărţite de autorităţile locale în ordinea alfabetică a celor care au depus cereri la primărie, în baza unui grafic bine stabilit, cu condiţia ca solicitanţii să nu deţină morminte şi în alte cimitire publice.

Autorităţile locale din Bacău au găsit o metodă inedită de a împărţi cele 10.500 de locuri de veci din noul cimitir public deschis în cartierul Sărata II pentru a evita aglomeraţiile, acestea urmând a fi predate solicitanţilor în ordinea alfabetică şi a anului depunerii cererii la primărie, transmite corespondentul Mediafax.

Astfel, băcăuanii care şi-au depus cereri la Registratura Primăriei vor primi locurile de veci săptămânal, direct la poarta cimitirului, în fiecare lună urmând a fi onorate solicitările dintr-un an, începând cu 2012.

De exemplu, în prima săptămână din iulie, se vor prezenta la cimitir cei ale căror nume încep cu literele A, B, C, D, E, F şi G şi care au depus cererile în urmă cu trei ani, urmând ca repartiţiile să se încheie în octombrie, cu anul 2015.

Condiţia impusă însă tuturor solicitanţilor este să nu deţină sau să mai fi deţinut un loc de veci, în ultimii trei ani, într-un alt cimitir public din oraş. De asemenea, odată dobândite, mormintele nu se pot vinde sau înstrăina, însă pot fi lăsate moştenire”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău, Ionel Tomescu.

Locurile de veci se vor repartiza pentru şapte ani sau 25 de ani, urmând ca cei care le iau în concesiune să plătească la predare o taxă de 200 sau 300 de lei, în funcţie de perioada optată. În plus, băcăuanii vor trebuie să achite otaxă anuală de întreţinere a mormântului, respectiv 30 de lei pentru un loc simplu şi de 60 de lei pentru unul dublu.

Sursă: Mediafax

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase