Home » D:News » Ar fi trebuit să dispară în era glaciară, dar această plantă a fost descoperită acum în România. COMOARA de lângă Cluj

Ar fi trebuit să dispară în era glaciară, dar această plantă a fost descoperită acum în România. COMOARA de lângă Cluj

Publicat: 04.07.2015
O specie de plantă relictă din era glaciară, pe cale de dispariţie în restul Europei Centrale şi de Vest, trăieşte încă în România.

O specie de plantă relictă din era glaciară, pe cale de dispariţie în restul Europei Centrale şi de Vest, trăieşte încă în România. Planta pe cale de dispariţie în restul Europei Centrale şi de Vest, trăieşte încă în România. Specialiştii de la Asociaţia „Apáthy István Egyesület” au identificat anul trecut mai multe exemplare ale acesteia în apropiere de Cluj.

În anul 2014, biologii au identificat în zona respectivă aproximativ 200 de exemplare ale speciei. În plus, prezenţa sa a fost semnalată şi în afara limitelor ariei protejate, în special în zone umede sau pe malurile pâraielor aflate în mlaştini calcaroase, scrie totb.ro.

Ar fi trebuit să dispară în era glaciară, dar această plantă a fost descoperită acum în România. Cum arată COMOARA de lângă Cluj

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase