Home » D:News » De ce femeile de peste 40 de ani au fesele plate

De ce femeile de peste 40 de ani au fesele plate

De ce femeile de peste 40 de ani au fesele plate
Publicat: 13.07.2015
Femeile de peste 40 de ani se plâng adesea că au fesele plate. Rotunjimile din tinereţe dispar odată cu vârsta şi ele nu înţeleg de ce. Karen Austin, specialistă în slăbirea la femeile de peste 40 de ani care îşi desfăşoară activitatea la Manchester, are un răspuns, preluat de 7sur7.be.

‘Odată cu îmbătrânirea, masa musculară scade. Regimurile de slăbire yo-yo, restricţiile calorice şi prea multe exerciţii cardio accelerează acest proces’, arată ea. ‘Aproape de menopauză, nivelurile noastre de estrogen şi progesteron scad, influenţând nivelurile de cortizol şi insulină. Dintr-odată suntem mai sensibile la stres şi mai puţin capabile să ardem grăsimea şi să menţinem masa musculară. Exerciţiile şi regimurile care funcţionau înainte nu mai merg’, adaugă Karen Austin. Ea recomandă exerciţii ca ghemuiri şi fandări în locul mersului pe jos şi pe bicicletă, precum şi renunţarea la zahăr. În plus, fiecare masă trebuie aibă proteine în proporţie de două treimi.

Ca în multe cazuri, prevenirea este de preferat vindecării. Însă, în acest caz, femeile trebuie să fie realiste. ‘Nu veţi avea corpul şi tonusul muscular pe care le aveaţi la 20 de ani’, încheie Karen Austin.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase