Home » D:News » Mumia unui copil din Egiptul Antic ar putea dezvălui noi secrete despre acea perioadă

Mumia unui copil din Egiptul Antic ar putea dezvălui noi secrete despre acea perioadă

Mumia unui copil din Egiptul Antic ar putea dezvălui noi secrete despre acea perioadă
Publicat: 21.07.2015
De la amulete ascunse, la semne de violenţă sau boală, vieţile secrete ale egiptenilor antici au fost scoase la lumină cu ajutorul tomografiilor computerizate, scanări cu ajutorul cărora am reuşit să vedem înăuntrul bandajelor mumiilor.

Mumia unui copil care a trăit în Egiptul Antic va fi supusă unui astfel de proces la spitalul ”Sf. Bernward” din Germania. Acesta nu este invaziv. La spital vor fi analizate, în total, mumiile a doi băieţi de la muzeul Roemer şi Pelizaeus din Hildesheim, Germania. Cercetătorii caută particularităţi care să îi ajute să înţeleagă mai bine tradiţia mumificării.

Anul trecut, British Museum a folosit în cadrul unei expoziţii o tehnologie care le-a permis vizitatorilor să privească sub veştmintele mumiilor, înăuntrul a opt oameni care au trăit pe Valea Nilului, cu mii de ani în urmă.

Experţii pot decupa ”felii” din corpul acestor mumii, fâşii pe care le folosesc pentru construirea unui model 3D cu un grad foarte ridicat de detaliu.

Spre exemplu, tomografiile mumiei Tamut, o cântăreaţă din Teba care a murit în anul 900 î.e.n., au arătat că ea a fost înmormântată într-un coşciug decorat frumos şi având asupra sa diferite amulete. Imaginile le-au permis cercetătorilor să scoată la imprimantă replici 3D ale amuletelor nevăzute. Printre acestea s-a numărat figurina unei zeiţe cu aripile înfăşurate în jurul femeii, precum şi alte figurine cu zei, descoperite în pieptul mumiei, plasate acolo pentru a-i proteja organele în viaţa de după.

Cu toate că cei care realizau îmbălsămarea erau extrem de pricepuţi, extrăgând creierul decedaţilor prin nas, ei făceau şi greşeli, greşeli care îi ajută pe cercetători să înţeleagă mai multe despre tradiţiile din Antichitate.

Cercetătorii de la muzeul britanic au fost încântaţi să găsească, tot cu ajutorul tomografiilor, o unealtă rămasă în craniul unei mumii. ”Unealta a fost o revelaţie deoarece nu ştim prea multe despre ustensilele folosite în acea perioadă”, a arătat doctorul John Taylor.

Sursă: Daily Mail

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase