Home » D:News » Planta care are gust de bacon şi e de doua ori mai sănătoasă decât una dintre verdeţurile cele mai bogate în nutrienţi

Planta care are gust de bacon şi e de doua ori mai sănătoasă decât una dintre verdeţurile cele mai bogate în nutrienţi

Planta care are gust de bacon şi e de doua ori mai sănătoasă decât una dintre verdeţurile cele mai bogate în nutrienţi
Publicat: 21.07.2015
Cercetătorii de la Universitatea "Oregon State" au patentat un nou tip de algă marina roşie ce are gust de bacon atunci când este gătită.

Acest tip de plantă este o formă de algă marină roşie, arată ca o salată, creşte foarte repede şi este de două ori mai sănătoasă decât varza kale.

Companiile americane nu cresc alge roşii pentru consum, însă astfel de produse au fost consumate de oamenii din nordul Europei de secole.

„Chestia asta este destul de uimitoare. Când o găteşti are gust de bacon, nu de algă. Are o aromă destul de puternică”, spune Chris Langdon, unul dintre cercetătorii de la Oregon State.

Deşi încă nu există o cercetare de piaţa pentru un astfel de produs, echipa de cercetători este de părere că veganii şi vegetarienii ar putea fi interesaţi.

Langdon spune că el creşte 20-30 de kg de alge pe săptămână şi intenţionează să-şi tripleze producţia.

Sursa: Business Insider

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase