Home » D:News » Un designer britanic a inventat perdeaua de duş care te scoate din cabină după patru minute

Un designer britanic a inventat perdeaua de duş care te scoate din cabină după patru minute

Publicat: 30.07.2015
Un designer din Marea Britanie a inventat o perdea de duş cu ţepi gonflabili care scoate utilizatorul din cabină după patru minute. Scopul este de a preveni irosirea apei şi a conştientiza acest consum inutil care se face doar pentru că se pierde timp în baie, informează The Independent.

Robinetul are un senzor care, după patru minute în care apa curge, declanşează alţi senzori pentru a umfla nişte ţepi care te împing afară din duş, funcţionând ca un ceas deşteptător: nu vrei să te trezeşti dimineaţa, dar deşteptătorul te ajută să faci asta, a explicat Elisabeth Buecher, designerul care se află în spatele acestei invenţii.

FOTO: inhabitat.com    FOTO: inhabitat.com

Ideea acestor ţepi vine dintr-un film regizat de Tim Burton, în care era prezentat un instrument de tortură cu ajutorul unor ţepuşe metalice („Sleepy Hollow”, Legenda călăreţului fără cap).

Există două modele — unul cu ţepi gonflabili care odată umflaţi ocupă tot spaţiul din duş şi te oblig să ieşi şi unul care te cuprinde într-o ‘îmbrăţişare’ gonflabilă. Produsele nu sunt deocamdată disponibile pentru a fi achiziţionate.

„Am vrut să creez acest proiect pentru că eu cred că este dificil să facem lucruri care nu ne plac, dar care contribuie la propriul nostru bine (economisirea apei). Uneori avem nevoie de ajutor pentru a ne face să acţionăm”, a explicat ea.

Sursă: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase