Home » D:News » Cercetătorii din Australia au găsit un remediu pentru mahmureală

Cercetătorii din Australia au găsit un remediu pentru mahmureală

Publicat: 03.08.2015
CSIRO, cel mai avansat institut de cercetare din Australia, a descoperit, accidental, cel mai căutat tratament din lume - remediul pentru mahmureală.

Cercetătorii studiau beneficiile ascunse ale perelor. Se pare că aceste fructe pot reduce nivelul de colesterol, pot ameliora constipaţia şi au efecte antiinflamatoare. Mai mult, însă, perele pot ţine departe mahmureala şi ajută la reducerea nivelului de alcool din sânge.

Coordonatorul studiului, Manny Noakes, spune că perele, în special cele coreene, acţionează ca o enzimă cheie în metabolizarea alcoolului. Pentru a obţine rezultatele dorite se recomandă consumul a 220 de mililitri de suc de pere, însă şi consumul fructelor propriu-zise ar putea avea un efect similar.

Noakes susţine că remediul a dus la îmbunătăţirea semnificativă a stării persoanelor care sufereau de mahmureală. Inconvenientul este că perele trebuie consumate înainte de alcool.

”Nu există dovezi care să confirme că poţi consuma pere după ce ai băut alcool pentru a evita mahmureala”, a precizat Noakes.

Sursă: Science Alert

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase