Home » D:News » Doi cosmonauţi ruşi au spălat geamurile SSI în timpul unei misiuni de şase ore – VIDEO

Doi cosmonauţi ruşi au spălat geamurile SSI în timpul unei misiuni de şase ore – VIDEO

Doi cosmonauţi ruşi au spălat geamurile SSI în timpul unei misiuni de şase ore – VIDEO
Publicat: 14.08.2015
Cosmonauţii ruşi Ghenadi Padalka şi Mihail Kornienko, de la Agenţia spaţială din Rusia, au efectuat o misiune de lucru de aproximativ şase ore în afara Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), informează Agenţia spaţială americană (NASA) şi EFE, citând date de la Centrul de Control al Zborurilor Spaţiale de lângă Moscova.

În timpul acestei a 188-a misiuni realizate în afara ISS, au fost instalate dispozitive care vor facilita mişcarea echipajului în cursul unor viitoare misiuni în spaţiu, a fost curăţată fereastra modulului Zvezda, s-au efectuat modificări la sistemul de antene şi au fost fotografiate părţi din exteriorul părţii ruseşti a modulului. Totodată, s-a demontat un sistem experimental de măsurare a unor parametri ai spaţiului cosmic care a fost instalat în 2013 şi urmează a fi retrimis către Pământ.

Pentru Ghenadi Padalka, de 57 de ani, care este în prezent comandantul celei de-a 44—misiuni a ISS, aceasta este cea de-a noua ieşire în spaţiu, în timp ce inginerul Mihail Kornienko, de 55 de ani, se află la cea de-a doua experienţă de acest gen.

Ieşirea în spaţiu a celor doi a fost supravegheată atent şi din interiorul ISS, de către ceilalţi patru membri ai echipajului: americanii Kjell Lindgren şi Scott Kelly, rusul Oleg Kononenko şi japonezul Kimiya Yui.

Astronautul rus Ghenadi Padalka a ajuns la bordul ISS în 27 martie 2015 şi va pleca spre casă în septembrie 2015, când americanul Scott Kelly va prelua comanda pentru Expediţia 45.

Scott Kelly şi Oleg Kornienko se află pe ISS din 27 martie 2015 şi vor reveni pe Pământ în martie 2016, ei efectuând, în premieră, o misiune cu durata de un an.

Staţia Spaţială Internaţională — un proiect de peste 100 de miliarde de dolari — se deplasează cu 27.000 de kilometri pe oră la o distanţă de aproximativ 385 kilometri de Terra. Lansată în 1998, este rodul cooperării dintre SUA, Rusia, Canada, Japonia şi ţările din Agenţia Spaţială Europeană (ESA). Formată din 11 module şi uriaşe panouri solare, ISS găzduieşte permanent, din anul 2000, echipaje umane la bordul său. A fost vizitată de astronauţi din 15 ţări, scrie NASA.

Sursă: Agerpres

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase