Home » D:News » Un ”monstru” a fost scos din Marea Baltică: Un artefact feroce ataşat de o navă de război daneză a fost scos la suprafaţă după mai bine de 500 de ani

Un ”monstru” a fost scos din Marea Baltică: Un artefact feroce ataşat de o navă de război daneză a fost scos la suprafaţă după mai bine de 500 de ani

Publicat: 13.08.2015
Un monstru marin din lemn a fost scos din Marea Baltică după ce a zăcut acolo pentru mai bine de 500 de ani.

Creatura care are ”urechi de leu şi o gură similară cea a unui crocodil” cântăreşte în jur de 300 de kilograme şi a stat pe prora unei nave daneze de război din secolul al XV-lea.

Artefactul a fost recuperat de o echipă de scafandrii de pe epava vasului Gribshunden, găsită în sudul Suediei.

Se crede că această corabie, care a aparţinut regelui Ioan al Danemarcei, Norvegiei şi Suediei (cunoscut sub numele de Hans), s-a scufundat în 1495, după ce a luat foc în timpul unei călătorii de la Copenhaga la Kalmar (coasta de est a Suediei).

”Ultima dată când (figurina, n.r.) a privit lumea, Leonardo da Vinci şi Cristofor Columb trăiau”, a spus profesorul de arheologie marină Johan Ronnby.

Scafandrii au reuşit să recupereze totodată o parte dintre armele şi armura de pe navă. Cercetătorii cred că vasul a fost unul dintre cele mai performante de la acea dată.

Sursă: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase