Home » D:News » Un câine scos la plimbare de stăpânul său a împiedicat o evadare

Un câine scos la plimbare de stăpânul său a împiedicat o evadare

Un câine scos la plimbare de stăpânul său a împiedicat o evadare
Publicat: 18.08.2015
Un câine scos la plimbare de stăpânul său a dejucat pregătirile de evadare ale unui grup de deţinuţi, dintr-o închisoare din Corfu (vest), animalul detectând prezenţa acestora în tunelul pe care îl săpau, relatează agenţia greacă de ştiri ANA, citată luni de AFP.

În timp ce era plimbat, câinele s-a oprit brusc în mijlocul străzii şi nu a mai vrut să meargă. Stăpânul său a tras degeaba de lesă, raportează agenţia ANA.

Neliniştea câinelui, care părea că aude nişte zgomote venite din subsol, l-a determinat pe stăpân să alerteze poliţia, a explicat ANA.

Chiar sub locul în care se oprise câinele, deţinuţii săpaseră un tunel care pornea dintr-o aripă a închisorii şi care avea deja mai mulţi metri lungime.

În 1996, zeci de deţinuţi din închisoarea din Corfu au reuşit să evadeze folosind un tunel săpat de englezi în secolul al XIX-lea pe insula care a fost protectorat britanic între 1814 şi 1864, reaminteşte ANA.

Sursa: Agerpres

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase