Home » D:News » Extratereştrii vor avea un muzeu. „Este o creaţie importantă”

Extratereştrii vor avea un muzeu. „Este o creaţie importantă”

Extratereştrii vor avea un muzeu. „Este o creaţie importantă”
Publicat: 20.08.2015
În formă de farfurie zburătoare, "Memorialul Extra-Terestru (ET)" va fi gata până la sfârşitul anului la Varginha, oraş din sud-estul Braziliei ajuns celebru pe plan mondial în 1996, când trei fetiţe au afirmat că au văzut o fiinţă de pe altă planetă, relatează AFP.

„Este o construcţie de 500 m2, cu o arhitectură a lumii planetare, care a costat 1,3 milioane de reali (375.000 de dolari), având un teren cam de aceleaşi dimensiuni”, a declarat marţi AFP Antonio Silva, primarul acestui oraş de 135.000 de locuitori.

„Este o creaţie importantă, pentru că se identifică cu ceea ce a făcut ca Varginha să ajungă cunoscută pe plan mondial în domeniul ufologiei. Vrem să facem din ea o atracţie turistică”, a precizat el.

Situat la 300 km de Belo Horizonte, Varginha exploatează din 2001 imaginea fiinţei ET pe care se presupune că au văzut-o fetiţele — similară celei din filmul lui Steven Spielberg—, cu statui împrăştiate prin tot oraşul şi în staţiile de autobuz şi un castel de apă în formă de navă spaţială, potrivit primarului.

Concepută în 2010 de predecesorul său ca muzeu, construcţia a fost paralizată în 2011 din lipsă de fonduri. Memorialul va fi împărţit în trei secţii: un observator astronomic, o zonă destinată ufologiei şi un centru de documentare cu toate articolele scrise despre episodul survenit în 1996, care a atras experţi în OZN din toate colţurile lumii.

Cazul din Varginha s-a petrecut în 20 ianuarie 1996. Mai multe relatări au evocat apariţia de presupuse OZN-uri şi capturarea unor fiinţe extraterestre (una văzută de fetiţe) de către armata braziliană.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase