Home » D:News » Japonia a lansat cu succes un modul cargo pentru aprovizionarea ISS

Japonia a lansat cu succes un modul cargo pentru aprovizionarea ISS

Japonia a lansat cu succes un modul cargo pentru aprovizionarea ISS
Publicat: 20.08.2015
Un modul cargo fără echipaj, încărcat cu 5,5 tone de echipamente şi alimente pentru aprovizionarea Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), a fost lansat cu succes miercuri de la baza aeriană Tanegashima, din sudul Japoniei, după ce acţiunea fusese amânată de două ori din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, anunţă EFE şi AFP.

Numit HTV5 sau Kounotori 5 (barza), modulul a fost lansat la ora 20:50 (11:50 GMT), cu ajutorul rachetei japoneze H-IIB, şi ar urma să ajungă la ISS lunea viitoare, la ora 10:00 GMT, după cum a informat Agenţia niponă de exploatare spaţială (JAXA).

Modulul va rămâne andocat circa 45 de zile, după care va pleca spre Pământ cu deşeurile preluate de la ISS, iar epopeea sa spaţială se va încheia în atmosfera terestră, unde se va dezintegra.

Misiunea japoneză Kounotori 5 este a cincea de acest tip pentru lansatorul H-IIB, după cele reuşite în septembrie 2009, ianuarie 2011, iulie 2012 şi august 2013.

Sursa: Agerpres

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase