Home » D:News » Ţigareta electronică ar putea fi prescrisă de medicii britanici ca mijloc în lupta împotriva fumatului (studiu)

Ţigareta electronică ar putea fi prescrisă de medicii britanici ca mijloc în lupta împotriva fumatului (studiu)

Ţigareta electronică ar putea fi prescrisă de medicii britanici ca mijloc în lupta împotriva fumatului (studiu)
Publicat: 20.08.2015
Experţi britanici în sănătatea publică au recomandat, într-un studiu publicat miercuri, să le fie acordat medicilor generalişti posibilitatea să prescrie ţigareta electronică ca mijloc în lupta împotriva fumatului tradiţional, relatează AFP.

Ţigareta electronică poate schimba situaţia în sănătatea publică, a afirmat profesor Ann McNeill de la King’s College din Londra, coautoare a acestui studiu comandat de serviciile britanice de sănătate publică (PHE) şi potrivit căruia ţigaretele electronice sunt cu 95% mai puţin periculoase decât ţigările obişnuite.

„Pentru unele persoane cărora le este greu să se lase de fumat prin metodele tradiţionale, ţigaretele electronice pot reprezenta o soluţie”, a remarcat Kevin Fenton din conducerea PHE.

Medicilor britanici nu li se permite în prezent să prescrie ţigareta electronică, dar experţii aflaţi la originea acestui studiu speră ca Agenţia Britanică de Reglementare pentru Medicamente şi Produse de Sănătate (MHRA) să le dea curând această posibilitate.

„Ţigaretele electronice nu sunt complet lipsite de risc, dar probele de care dispunem arată că pericolul lor reprezintă foarte puţin în comparaţie cu tutunul”, a insistat Kevin Fenton.

În prezent există în ţară 2,6 milioane de fumători de ţigarete electronice, în condiţiile în care 80.000 de persoane mor anual în Marea Britanie din cauza tabagismului.

Sursa: Agerpres

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase