Home » D:News » NASA a consiliat un actor pentru a simula viaţa pe Marte

NASA a consiliat un actor pentru a simula viaţa pe Marte

NASA a consiliat un actor pentru a simula viaţa pe Marte
Publicat: 21.08.2015
Actorul Matt Damon şi regizorul Ridley Scott au fost consiliaţi de cercetătorii de la NASA pentru a simula cât mai bine din punct de vedere ştiinţific, în cel mai recent film al lor, "Marţianul/ The Martian", condiţiile în care viaţa ar putea fi creată pe planeta Marte, informează Reuters.

„Suntem pe punctul de a deveni capabili să facem în realitate absolut tot ceea ce se întâmplă în filmul nostru”, a declarat actorul Matt Damon, vorbind despre explorarea spaţială.

„Cu o finanţare corespunzătoare şi o atenţie corespunzătoare, acestea vor fi domeniile pe care le vom explora în viitorul foarte apropiat şi care vor face parte din vieţile copiilor noştri”, a adăugat starul american.

Filmul „The Martian”, bazat pe romanul omonim publicat de Andy Weir în 2011, prezintă aventurile astronautului american Mark Watney, interpretat de Matt Damon, care rămâne singur pe Marte, după ce echipa din care face parte, coordonată de personajul interpretat de Jessica Chastain, presupune că a murit, în urma unei puternice furtuni marţiene.

Rămas fără mijloace tehnice de comunicare şi cu următoarea misiune cu echipaj uman pe Marte programată abia peste patru ani, Mark Watney încearcă să supravieţuiască pe suprafaţa pustie a planetei roşii, folosindu-se de cunoştinţele sale de botanist pentru a cultiva pe solul marţian diverse plante, într-un habitat artificial.

Miercuri, studiourile Fox au lansat cel de-al doilea trailer al filmului, care evidenţiază hotărârea de care dă dovadă Watney pentru a supravieţui pe Marte, ca şi umorul sec al acestui personaj, în timp ce National Aeronautics and Space Administration analizează, fără ca el să ştie, şansele pe care le-ar avea o misiune de salvare.

Pentru a marca lansarea trailerului, studiourile Fox au organizat un eveniment de gală, marţi, la Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, la care au fost prezenţi Matt Damon şi cercetători de la NASA. Este acelaşi laborator, specializat în ştiinţe planetare, care a lansat cu succes roverul Curiosity pe Marte, în 2011.

Jurnaliştii prezenţi la eveniment au avut posibilitatea de a efectua un tur al laboratorului şi au ascultat cu mare atenţie explicaţiile cercetătorilor de la NASA, potrivit cărora filmul „The Martian” prezintă într-o manieră plină de acurateţe felul în care oamenii ar putea să trăiască pe Marte în viitorul apropiat.

Filmul „Marţianul/ The Martian”, regizat de Ridley Scott, îi are ca protagonişti pe actorii Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig şi Kate Mara şi va avea premiera în România pe 2 octombrie.

Matt Damon a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu, pentru filmul „Good Will Hunting”. Francizele cinematografice „Ocean’s” şi „Jason Bourne” i-au adus actorului Matt Damon statutul de star la Hollywood şi, totodată, numeroase colaborări cu regizori şi actori de succes. Astfel, Matt Damon a jucat, printre altele, în „Cârtiţa”, regizat de Martin Scorsese, „Agenţia secretă”, de Robert de Niro, şi „Syriana”, de Stephen Gaghan. El apare şi pe afişul filmului „Informatorul!/ The Informant!”, regizat de Steven Soderbergh, în drama „Invictus”, regizată de Clint Eastwood, dar şi în „Fraţii Grimm”, de Terry Gilliam, lansat în 2005. De asemenea, Matt Damon a jucat alături de Jodie Foster în superproducţia hollywoodiană „Elysium”.

Sursa: Mediafax

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase