Home » D:News » Povestea celui mai înalt bărbat din lume. De ce a murit la numai 22 de ani

Povestea celui mai înalt bărbat din lume. De ce a murit la numai 22 de ani

Povestea celui mai înalt bărbat din lume. De ce a murit la numai 22 de ani
Publicat: 24.08.2015
Cel mai înalt bărbat din lume putea, la vârsta de 9 ani, să "îl ia pe sus" pe tatăl său, iar înainte să moară, la 22 de ani, a ajuns la o înălţime de 2 metri şi 71 de centimetri. Este povestea, pe scurt, a lui Robert Wadlow, cel mai înalt bărbat din lume.

Robert Pershing Wadlow s-a născut pe 22 februarie 1918, iar la naştere a avut o greutate de 3,9 kilograme. La scurt timp după naştere, a început să crească într-un ritm uluitor, scrie businessinsider.com.

La vârsta de doar şase luni, Wadlow cântărea mai bine de 13 kilograme, aproximativ de două ori cât greutatea normală pentru această vârstă.

foto captura businessinsider.com

La grădiniţă, la 5 ani, Robert purta haine pentru copii de 17 ani. Trei ani mai târziu, crescuse până la 1,87 metri şi cântarea aproape 90 de kilograme.

Iată o comparaţie între înălţimea şi greutatea lui Robert Pershing Wadlow, cu cele ale unui bărbat obişnuit, de la vârsta de 2 ani şi până la 20 de ani:

Când a împlinit 10 ani, Wadlow cântărea 95 de kilograme şi avea 1,82 metri.

foto captura businessinsider.com

Pe la vârsta de 12 ani, Wadlow a aflat că o hiperactivitate a glandei pituitare (hipofize) i-a provocat creşterea incredibilă.

La 13 ani, el consuma de cinci ori cantitatea de calorii necesară unui copil obişnuit la vârsta lui.

foto captura businessinsider.com

Robert a fost cel mai mare dintre cei cinci fraţi ai săi. Toţi membrii familiei sale au avut staturi şi greutăţi corporale în limitele normale.

La 19 ani, Wadlow avea o înălţime de 2 metri şi 61 de centimetri şi devenea oficial cel mai înalt bărbat din lume.

Cunoscut ca „Uriaşul blând”, Wadlow a câştigat bani din apariţiile sale publice. Când a fost întrebat, la un moment dat, într-un interviu la radio, dacă îl deranjează atunci când oamenii se uită miraţi la el, acesta a răspuns calm: „Nu, trec cu vederea.”

foto captura businessinsider.com

La 15 iulie 1940, Wadlow a murit în somn, din cauza unei infecţii la un picior. Avea doar 22 de ani, cântărea 222 de kilograme şi avea o înălţime de 2 metri şi 71 de centimetri.


 

foto captura businessinsider.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase