Home » D:News » Statul Islamic a distrus unul dintre cele mai importante vestigii din oraşul antic Palmira – VIDEO

Statul Islamic a distrus unul dintre cele mai importante vestigii din oraşul antic Palmira – VIDEO

Statul Islamic a distrus unul dintre cele mai importante vestigii din oraşul antic Palmira – VIDEO
Publicat: 25.08.2015
Militanţi din cadrul grupării teroriste Statul Islamic (SI) au distrus duminică templul Baal Shamin, unul dintre cele mai importante situri din oraşul antic Palmira, a anunţat Maamoun Abdul Karim, diectorului serviciului Antichităţilor, relatează Reuters în pagina electronică

Templul este prima dintre ruinele din perioada romană distruse de către insurgenţi, care au cucerit vaste bucăţi din Siria şi Irak şi care au preluat controlul asupra Palmirei în mai.

Galerie foto

vezi galeria
1 foto

„Noi am spus în mod repetat că următoarea fază avea să fie terorizarea oamenilor, iar atunci când (jihadiştii) vor avea timp vor începe să distrugă temple”, a declarat Abdul Karim pentru Reuters.

„Văd Palmira distrusă în faţa ochilor. Allah să ne ajute în zilele următoare”, a adăugat el.

Militanţi SI l-au decapitat în urmă cu o săptămână pe Khaled al-Asaad, un expert în vârstă de 82 de ani care a fost timp de peste 50 de ani directorul serviciului pentru Antichităţi din Palmira, după ce l-au ţinut încarcerat şi l-au interogat timp de peste o lună de zile.

Înainte ca oraşul să fie cucerit de către SI, oficiali au declarat că au reuşit să mute sute de statui antice în locuri sigure, îngrijoraţi că militanţii le-ar putea distruge.

Statul Islamic a bombardat, în iunie, două altare antice din Palmira, care nu făceau parte din structurile din perioada romană, dar pe care jihadiştii le considerau păgâne şi un sacrilegiu.

Militanţii au început să excaveze după aur şi să emită „licenţe” în vederea unor excavări ilegale ale unor comori ale oraşului, a mai declarat Abdul Karim.

Sursa: Mediafax

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase