Home » D:News » IMAGINI din satelit cu furtuna neobişnuită din Orientul Mijlociu – FOTO, VIDEO

IMAGINI din satelit cu furtuna neobişnuită din Orientul Mijlociu – FOTO, VIDEO

Publicat: 10.09.2015
O puternică furtună de nisip afectează, pentru a doua zi consecutiv, mai multe ţări din Orientul Mijlociu, cetăţenii din Israel fiind avertizaţi să nu iasă din case, informează ediţia on-line a cotidianului Haaretz.

O puternică furtună de nisip s-a declanşat marţi, afectând ţări precum Siria, Israelul, Iordania şi Ciprul şi provocând moartea a două persoane şi spitalizarea altor câteva sute în Liban.

„Am mai avut furtuni de nisip şi înainte, dar nu de o asemenea intensitate. Este foarte neobişnuit pentru această perioadă a anului şi să acopere întreaga regiune”, a declarat un meteorolog din Cipru.

Potrivit Ministerului Mediului din Israel, în Ierusalim, unde marţi s-a înregistrat cea mai ridicată concentraţie de particule de praf în aer (de 5.000-7.000 de micrograme per metru cub), aceste valori au scăzut miercuri la doar 1.000 de micrograme, însă nisipul din aer reprezenta în continuare o problemă, potrivit www.haaretz.com.

Două companii aeriene din Israel, Israir şi  Arkia, şi-au anunlat zborurile interne, din cauza furtunii de nisip.

Mai multe imagini cu modul în care se vede furtuna de nisip din satelit au fost publicate pe mai multe site-uri.

http://www.haaretz.com

Potrivit meteorologilor, praful va începe să se risipească joi, dar va dura o perioadă până la revenirea situaţiei la normal.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase