Home » D:News » VICTORIE împotriva uneia dintre cele mai crunte boli

VICTORIE împotriva uneia dintre cele mai crunte boli

VICTORIE împotriva uneia dintre cele mai crunte boli
Publicat: 18.09.2015
Aproape 700 de milioane de cazuri de malarie au fost prevenite în Africa ca rezultat al eforturilor de combatere a bolii, începând din anul 2000, potrivit unui studiu publicat de jurnalul Nature, informează BBC.

Studiul relevă că numărul de persoane infectate cu acest virus a scăzut cu 50 de procente pe întreg continentul, potrivit sursei citate. În mare parte, rezultatele pozitive se datorează instalării de plase de pat anti-ţânţari care împiedică insectele să transmită virusul. 

Şi cercetatorii de la Universitatea din Oxford au analizat datele din peste 30.000 de aşezări din Africa sub-sahariana şi au estimat  că 663 milioane de cazuri de malarie au fost combătute în ultimii 15 ani.

În acelaşi timp , un raport realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi UNICEF spune că rata deceselor cauzate de malarie a scăzut cu 60% la nivel golbal faţă de anul 2000, ceea ce înseamnă că peste 6 milioane de vieţi au fost salvate. 

Raportul arată că în 13 ţări în care existau cazuri de malarie în anul 2000, nu s-a mai înregistrat niciun caz în 2014. În plus, în alte 6 ţari în care exista boala infecţioasă au fost raportate mai puţin de 10 cazuri.

Citeşte aici continuarea!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase