Home » D:News » Cele mai TRĂZNITE studii, la gala premiilor amuzante Nobel. Printre laureaţi: efectul înţepăturii de albine asupra penisului

Cele mai TRĂZNITE studii, la gala premiilor amuzante Nobel. Printre laureaţi: efectul înţepăturii de albine asupra penisului

Cele mai TRĂZNITE studii, la gala premiilor amuzante Nobel. Printre laureaţi: efectul înţepăturii de albine asupra penisului
Publicat: 18.09.2015
Studii despre consecinţele sărutului, utilizarea globală a cuvântului "huh" şi durerea provocată de acul de albină se numără printre câştigătorii premiilor Ig Nobel pe 2015, acordate celor mai trăznite, ciudate şi inutile descoperiri ştiinţifice, o alternativă amuzantă a adevăratelor premii Nobel.

Premiile Ig Nobel, aflate la cea de-a 25-a ediţie, sărbătoresc neobişnuitul, onorează imaginaţia şi stimulează interesul oamenilor în ceea ce priveşte ştiinţa, medicina şi tehnologia, potrivit revistei de umor Annals of Improbable Research (Analele Cercetărilor Improbabile, n.r.), care sponsorizează aceste trofee împreună cu Harvard – Radcliffe Science Fiction Association şi Harvard – Radcliffe Society of Physics Students, informează Reuters.

Dintre cele 10 trofee acordate, trei au revenit unor echipe de cercetători care au dezvăluit faptul că aproape toate mamiferele, indiferent de mărimea lor, au nevoie de aproximativ 21 de secunde pentru a urina, care au demonstrat că este posibil ca un ou să poată fi fiert parţial în diverse substanţe chimice, respectiv care au arătat, cu ajutorul matematicii, că un sultan din nordul Africii care a trăit în secolul al XVII-lea a avut 888 de copii în doar 30 de ani.

Alte echipe de savanţi au fost premiate cu Ig Nobel pentru faptul că au ataşat un băţ destul de greu în spatele unor găini, pentru a evidenţia felul în care mergeau dinozaurii cu coadă, dar şi pentru modul în care au arătat că apendicita acută poate fi diagnosticată prin durerea resimţită de pacient atunci când este transportat într-un automobil care circulă cu viteză mare pe un drum denivelat.

Cercetătorul Michael L. Smith a primit premiul pentru fiziologie şi entomologie pentru faptul că a aranjat mai multe albine pe corpul său, pentru ca acestea să îl înţepe în mod repetat în 25 de zone, cu scopul de a identifica regiunea corporală în care acele înţepături sunt cele mai dureroase. La final, cercetătorul a dezvăluit faptul că cea mai dureroasă înţepătură de albină a fost aceea de la nivelul penisului.

Premiul Ig Nobel pentru medicină a revenit unei echipe de cercetători care au studiat efectele biologice ale sărutului intens, iar unul dintre acestea ar fi scăderea alergiilor de la nivelul pielii.

Premiul pentru literatură a fost atribuit unor savanţi care au arătat că expresia „huh?” există aproape în toate limbile.

Alţi câştigători de Ig Nobel din acest an au arătat că mulţi lideri din domeniul afacerilor dezvoltă o veritabilă pasiune pentru asumarea de riscuri dacă au supravieţuit unor dezastre naturale în copilărie. A fost premiată şi Poliţia Metropolitană din Bangkok, care s-a oferit să plătească angajaţilor săi un salariu mai mare în schimbul refuzului de a lua mită.

Ceremonia de premiere a avut loc joi, la Universitatea Harvard din Cambridge, statul american Massachusetts, iar distincţiile au fost înmânate de premianţii de anul trecut.

Discursurile premianţilor sunt limitate la un minut. Dacă aceştia depăşesc timpul alocat, o tânără în vârstă de opt ani, care îndeplineşte rolul de maestru de ceremonii, se apropie de invitat şi-i şopteşte: „Opreşte-te, te rog, pentru că mă plictisesc”.

Sursa: Reuters

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase