Home » D:News » Indienii au creat o bijuterie anti-viol. Cum funcţionează pandantivul

Indienii au creat o bijuterie anti-viol. Cum funcţionează pandantivul

Publicat: 23.09.2015
O bijuterie care conţine un sistem de alarmă a fost creată de cinci ingineri din India pentru a ajuta la prevenirea violurilor în ţara lor, în care datele oficiale arată că, anul trecut, s-au înregistrat, în medie, câte o sută de agresiuni sexuale pe zi, relatează EFE luni.

Comercializat pe internet sub numele de ‘Safer’, pandantivul cu piatră preţioasă are înglobat un microcip prin intermediul căruia se poate trimite un semnal de alarmă printr-o aplicaţie instalată pe telefonul mobil. Posesoarea acestei podoabe poate fi imediat localizată prin sistemul GPS astfel încât să i se acorde ajutor în cel mai scurt timp.

‘Ne-am gândit la un obiect care să nu încarce femeia, iar bijuteriile sunt obiecte pe care indiencele le iubesc. Ne-am dus la bijutieri şi am constatat că pandativele cu pietre preţioase sunt cele mai solicitate produse’, a explicat Para Batra, directorul de vânzări de la firma Leaf, care comercializează noua bijuterie.

Nu în ultimul rând, fabricanţii şi-au dorit să realizeze ‘un element pasiv, care să nu poată fi folosit contra victimei, aşa cum ar fi, de exemplu, un spray iritant care ar putea fi smuls şi utilizat apoi chiar de agresor’, a mai spus el.

Primul model al dispozitivului ‘Safer’ ar urma să fie lansat în luna noiembrie şi în magazine din mari oraşe precum New Delhi, Bombay sau Bangalore, iar creatorii lui lucrează deja la perfecţionarea acestuia, cu ajutorul poliţiei.

Sursa: Agerpres.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase