Home » D:News » ”Ar trebui să fie destul de atrăgătoare”. Declaraţia controversată a lui Dalai Lama

”Ar trebui să fie destul de atrăgătoare”. Declaraţia controversată a lui Dalai Lama

”Ar trebui să fie destul de atrăgătoare”. Declaraţia controversată a lui Dalai Lama
Publicat: 28.09.2015
Într-un interviu oferit celor de la BBC News, Dalai Lama a precizat că dacă succesoarea lui în funcţia de lider spiritual va fi femeie, are o singură condiţie: ca aceasta să fie „atrăgătoare”.

În timpul unei vizite de 9 zile la Londra, liderul spiritual a oferit un interviu celor de la BBC, în care unul dintre reporteri l-a întrebat dacă există posibilitatea ca o femeie să îi preia funcţia. Acesta a răspuns afirmativ, însă cu o singură condiţie. „Dacă este femeie, faţa ei ar trebui să fie destul de atrăgătoare”, a răspuns Dalai Lama în vârstă de 80 de ani. A precizat, de asemenea, că este foarte serios în legătură cu afirmaţia sa.

Dalai Lama susţine că această remarcă este legată de ceea ce a afirmat în urmă cu doi ani, cum că „o femeie Dalai Lama ar avea, din punct de vedere biologic, mai mult potenţial să arate afecţiune şi compasiune.”

Din cauza declaraţiei date pentru BBC, liderul spiritual, care se consideră a fi un feminist, a fost criticat de către grupuri care apără drepturile femeilor şi a celor din social media.

„Ai crede că cineva care pune accentul pe învăţare şi luminare, şi-ar fi dat seama de câteva lucruri până acum”, este unul dintre comentariile postate pe blog-ul feminist Jezebel.com.

Sursa: UPI

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase