Home » D:News » Pare o glumă, dar în aceste oraşe este ilegal să mori. ”Am avut o problemă foarte gravă”

Pare o glumă, dar în aceste oraşe este ilegal să mori. ”Am avut o problemă foarte gravă”

Pare o glumă, dar în aceste oraşe este ilegal să mori. ”Am avut o problemă foarte gravă”
Publicat: 02.10.2015
Şase oraşe din lume au scos moartea în afara legii, în ultimii 15 ani. Pare că este o glumă, dar în fiecare caz există un motiv bine întemeiat pentru această situaţie.

Sellia este o aşezare medievală din sudul Italiei în care locuiesc 537 de oameni. În 1960, numărul de locuitori era de trei ori mai mare, iar astăzi majoritatea rezidenţilor au peste 65 de ani. În consecinţă, şi legile din Sellia au căpătat o formulare pe alocuri medievală. Luna trecută, ca reacţie la criza demografică pe care o traversează localitatea, primarul Davide Zicchinella a semnat o ordonanţă, care menţionează expres că „este interzis să te îmbolnăveşti între limitele oraşului” şi reiterează că „este interzis să mori”. Persoanele care refuză să se conformeze tuturor controalelor medicale necesare pentru a se supune acestei legi se pot aştepta la o amendă de 10 euro pe an, scrie The Guardian.

„Nu pot interzice moartea direct prin lege. Nu poţi reglementa prin lege ceva imposibil. Dar intenţia mea este să lupt împotriva morţii”, justifică măsura primarul din Sellia. După cum a declarat şi la semnarea documentului oficial, ordonanţa care-i poartă semnătura trebuie privită ca un semnal de alarmă: „Am instituit această măsură, nu ca o glumă, ci ca un demers extrem de serios, pentru că Sellia, la fel ca multe alte oraşe din sudul Italiei, este supus depopulării. Locuitorii care nu au grijă de ei aşa cum trebuie sau care adoptă obiceiuri împotrivă sănătăţii lor vor fi pedepsiţi prin obligarea la plata mai multor taxe”.

Sellia nu este primul oraş din lume care scoate moartea în afara legii.

Pare o glumă, dar în aceste oraşe este ilegal să mori. ”Am avut o problemă foarte gravă”

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase