Home » D:News » Unde se află cel mai mare lac roz din lume. Un VIDEO spectaculos şi topul celor mai frumoase 10 lacuri din lume

Unde se află cel mai mare lac roz din lume. Un VIDEO spectaculos şi topul celor mai frumoase 10 lacuri din lume

Unde se află cel mai mare lac roz din lume. Un VIDEO spectaculos şi topul celor mai frumoase 10 lacuri din lume
Publicat: 11.10.2015
Culoarea roz - trăsătura distinctă a lacului Retba sau Lac Rose, cum este cunoscut de localnicii din Senegal - este dată de o combinaţie de microorganisme şi minerale, se arată în Ediţia 2015 a Cărţii Recordurilor.

Separat doar de câteva dune de nisip de Oceanul Atlantic, apele colorate ale lacului Retba au un conţinut de sare de 40% (în sezonul uscat) — mai mult decât Marea Moartă, care are o concentraţie de 33%, se arată pe www.lakeretba.com. Salinitatea crescută a acestui lac a atras alga microscopică Dunaliella salina, care produce un pigment de culoare roşie care absoarbe şi foloseşte energia solară pentru a crea mai mult energie, iar în acest proces apa devine roz. Fenomenul se manifestă mult mai intens în sezonul uscat (noiembrie-iunie), când sub efectul evaporării apei culoarea se intensifică, şi este mai puţin vizibil în sezonul ploios (iulie-octombrie), scrie TVR.

Chiar dacă este cel mai mare lac roz din lume — 7,5 kmp — Lacul Retba nu este unicul. Exemple de astfel de lacuri roz pot fi găsite în: Canada (Dusty Rose Lake în British Columbia), Spania (două lacuri sărate lângă Torrovieja) şi Australia (Lacul Hillier).

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase