Home » D:News » Podul de sticlă din China suspendat la o înălţime de 180 de metri a crăpat: ”Se sparge! Chiar se sparge!” – VIDEO

Podul de sticlă din China suspendat la o înălţime de 180 de metri a crăpat: ”Se sparge! Chiar se sparge!” – VIDEO

Publicat: 08.10.2015
Un turist din China a trăit şocul vieţii lui după ce podul din sticlă suspendat la o înălţime de 180 de metri a crăpat chiar în timp ce el se plimba pe el.

Lee Dong Hai se bucura de priveliştea munţilor Yuntai, din provincia Henan, când a auzit că podul din sticlă inaugurat în urmă cu două săptămâni a crăpat.

„Mi-a tremurat puţin piciorul, m-am uitat în jos şi am văzut o fisură”, a scris acesta pe reţeaua socială Weibo.

Potrivit acestuia, oamenii care se aflau pe pod au început să ţipe. „Am început să strig: ‘Se sparge! Chiar se sparge!’ şi apoi i-am împins pe oameni în faţa mea astfel încăt să putem fugi”, a mai spus el.

Sticla nu ar fi trebuit să se spargă, pentru că a fost creată astfel încât să reziste la 800 de kilograme pe metru pătrat.

Deşi a fost deschis abia pe 20 septembrie, podul a fost închis pentru accesul public după acest incident.

Un purtător de cuvânt de la biroul de turism pentru munţii Yuntai a oferit o explicaţie şocantă: podul s-a spart după ce un turist a scăpat o cană de oţel. Doar unul din cele trei straturi de sticlă s-a spart, astfel că turiştii erau în afara oricărui pericol, a mai spus acesta.

Pasarelele din sticlă sunt la modă în China. Un alt pod de 900 m suspendat deasupra unui defileu din provincia Yunnan a fost  inaugurat luna trecută.

Noul pod din sticlă înlocuieşte o fostă pasarelă de lemn, care fusese deja înlocuită parţial cu una de sticlă în 2014.

În momentul inaugurării, cei responsabili de acest proiect au anunţat că panourile, groase de 24 de milimetri, ar fi de 25 de ori mai solide decât o sticlă tradiţională.

Sursa: The Telegraph

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase