Home » D:News » Îl cheamă Cassidy şi are o problemă la deplasare. Doi elevi eu realizat o invenţie foarte utilă pentru acest pisoi. VIDEO

Îl cheamă Cassidy şi are o problemă la deplasare. Doi elevi eu realizat o invenţie foarte utilă pentru acest pisoi. VIDEO

Publicat: 15.10.2015
Cassidy, un pisoi de doar câteva săptămâni, a fost găsit abandonat la marginea unei păduri din Canada. Acesta a reuşit să supravieţuiască de unul singur aproximativ două săptămâni, deşi nu se putea deplasa cu picioarele din spate.

Shelley Roche, fondatorul unei organizaţii de protecţie a animalelor, a gasit pisoiul şi a postat un mesaj pe Facebook pentru a vedea dacă cineva i-ar putea ajuta cumva cu construirea unui scaun cu rotile pentru  Cassidy. Doi liceeni de 17 de ani au văzut anunţul şi au decis să pună în aplicare proiectul cu ajutorul unei imprimante 3D.

Acesta este doar unul dintre multele cazuri în care imprimantele 3D au fost folosite pentru nevoile medicale ale animalelor sau chiar ale oamenilor.

La inceputul acestui an, un pacient a primit o proteză creată de o imprimantă 3D  în locul câtorva coaste pe care le-a pierdut în urma unei intervenţii chirurgicale pentru extirparea unor tumori.

Revenind la Cassidy puteţi verifica live prin intermediul unui webcam starea acestuia şi modul în care îi evoluează recuperarea.

Sursa: IFLScience

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase