Home » D:News » Spania introduce ”Taxa pe soare”

Spania introduce ”Taxa pe soare”

Spania introduce ”Taxa pe soare”
Publicat: 19.10.2015
Pe data de 9 octombrie, Guvernul Spaniei a anunţat că urmează să pună în aplicare o taxă pe instalaţiile solare din întreaga ţară. Guvernul de centru-dreapta al Spaniei este unul dintre cele mai ostile în ceea ce priveşte industria solară. Tăierile zdrobitoare pe care le-a aplicat subvenţiilor pentru energia solară au fost intens contestate atât în instanţele de judecată spaniole, precum şi în cele europene.

Autorităţile din această ţară au mai anunţat că în viitorul apropiat va fi implementat şi un nou set de reglementări fiscale privind instalarea şi generarea energiei solare.

Taxele vor fi percepute la fiecare şase luni. Instalaţiile solare fotovoltaice mai mici de 10 kW nu vor fi taxate pentru cantitatea de energie pe care o produc dar vor fi în continuare supuse unei taxe fixe.

De asemenea, sistemele fotovoltaice de până la 100 kW nu vor putea vinde energie electrică, ci vor trebui să doneze această energie electrică în reţeaua naţională, fără a primi în schimb niciun ban.

În mod firesc, industria solară a Spaniei este înfuriată de această măsură. Asociaţia Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile (ANPIER) spune despre lege că e o „perversiune a democraţiei”.

Mai mult, asociaţia descrie decizia guvernului drept un obstacol, acuzând executivul că pedepseşte cetăţenii şi întreprinderile mici pentru că au ales să îşi genereze propria lor energie.

Sursa: Taxationinfonews

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase