Home » D:News » 22 de obiceiuri care vă vor face viaţa mai frumoasă în fiecare zi

22 de obiceiuri care vă vor face viaţa mai frumoasă în fiecare zi

22 de obiceiuri care vă vor face viaţa mai frumoasă în fiecare zi
Publicat: 19.10.2015
Schimbarea unor obiceiuri sau înlocuirea acestora cu unele noi ar putea fi exact ceea ce vă trebuie pentru a diminua stresul din viaţa de zi cu zi.

Cu toate că este aproape imposibil să duci o viaţă fără stres, mare parte din grijile pe care ni le facem aproape zilnic pot fi evitate prin adoptarea unor schimbări mai mici sau mai mari. Huffington Post a realizat o listă cu 22 de obiceiuri care vă vor face viaţa mai frumoasă.

1. Aruncaţi, vindeţi sau donaţi tot ce nu vă trebuie. Dacă există ceva care să înlăture anxietatea şi să vă ajute să vă relaxaţi, este chiar alegerea de a păstra obiectele care fie servesc unui scop sau au o încărcătură emoţională pozitivă pentru dumneavoastră.

2. Organizaţi tot ceea ce folosiţi. Documentele ar trebui să fie puse în dosare, iar facturile ar trebui să fie organizate imediat după ce au fost primite. Hainele dumneavoastră ar trebui să fie păstrate într-un mod uşor accesibil, iar lucrurile necesare zi cu zi ar trebui să fie întotdeauna plasate unde le puteţi găsi cu uşurinţă. În acest fel veţi reuşi să scutiţi mare parte din eforturi pentru a găsi lucruri pe care poate le folosiţi doar o dată la două săptămâni.  

3. Nu cumpăraţi ceea ce nu vă trebuie. Cumpăraţi doar alimentele pe care le veţi mânca şi fiţi foarte atenţi şi selectivi cu îmbrăcămintea şi alte produse pe care le cumpăraţi. Chiar le veţi folosi? Vi le doriţi cu adevărat sau doar doriţi să vă simţiţi bine pe moment? Mai mulţi bani în cont şi încrederea oferită de faptul că puteţi lua decizii raţionale, nu influenţate de un capriciu de moment, vă vor face să vă simţiţi mult mai bine.

4. Puneţi-vă pe dumneavoastră pe primul plan, cât de des puteţi. Sigur, există unele excepţii – cum ar fi atunci când trebuie să renunţaţi la câteva minute de somn pentru un e-mail important – atâta timp cât realizaţi că trebuie să existe o limită între viaţa personală şi muncă.

5. Faceţi ceva care vă face să meditaţi. Dacă şedinţele de yoga nu sunt pe placul dumneavoastră, găsiţi ceva care este. Pentru unii poate fi un drum lung cu maşina, în timp ce ascultaţi muzica preferată. Dacă vă place să dansaţi, faceţi asta în camera dumneavoastră în fiecare zi.

6.  Învăţaţi să transformaţi obiceiurile de zi cu zi în practici terapeutice. Spre exemplu, simplul act de a face o baie sau un dus poate fi foarte relaxant. Combinaţia de apă caldă, actul de „curăţare” şi relaxarea oferită de un duş sau o baie fierbinte la sfârşitul unei zile lungi o face o practică de zi cu zi ideală pentru a reduce stresul. Aprindeţi o lumânare, ascultaţi muzică şi folosiţi săruri aromate.
 
7. Începeţi să creaţi o carte. Puteţi face colecţie de citate, idei şi fragmente care vă inspiră, să le organizaţi în secţiuni speciale, astfel încât să puteţi accesa orice informaţii simţiţi că aveţi nevoie. Păstraţi secţiuni pentru „inspiraţie” sau „vindecare”, „relaţii” sau „de lucru” şi adăugaţi în carte tot ce vi se pare interesant.
 
8. Ţineţi un jurnal. Notaţi-vă ideile şi observaţiile din viata de zi cu zi. Uitaţi-vă din nou în jurnal după o perioadă şi reflectaţi asupra lucrurilor care simţiţi că vă obligă să le exprimaţi. Acestea vă vor da o idee despre ceea ce trebuie să modificaţi sau să faceţi mai mult sau mai puţin în viaţa dumneavoastră.
 
9. Aprindeţi lumînări noaptea. Atmosfera creată vă va relaxa şi vă va face să vă simţiţi mai bine.
 
10. Înlocuiţi cafeaua sau ceaiul consummate zilnic cu apă caldă cu lămâie şi miere. Vă va relaxa, iar beneficiile pentru sănătate sunt numeroase.

22 de obiceiuri care vă vor face viaţa mai frumoasă în fiecare zi

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase