Prima pagină D:News

Decizia SUA în privinţa dronelor folosite în scopuri recreaţionale

Valentin Vidu 10.20.2015 | ● Vizualizări: 1117

Guvernul american plănuieşte să impună operatorilor de drone utilizate în scopuri recreaţionale să-şi înregistreze dispozitivele, în contextul îngrijorărilor tot mai mari cu privire la pericolul pe care micile aparate de zbor îl reprezintă pentru aviaţie, relatează DPA în pagina electronică.

Departamentul Transporturilor şi Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) au anunţat luni crearea unui grup de lucru însărcinat să elaboreze, până la 20 noiembrie, recomandări pentru procesul înregistrării acestui tip de drone.

Secretarul Transporturilor Anthony Foxx a anunţat că măsura urmează "să ajute la protejarea securităţii publice în aer şi la sol".

Piloţi de avioane de linie, dar şi de alte tipuri de avioane, raportează până la 100 de observări de drone, inclusiv cvasi-coliziuni, pe lună, în pofida unor reguli care interzic operarea dispozitivelor în apropiere de aeroporturi, potrivit FAA.

Dronele au voie să opereze la o altitudine de peste 120 de metri doar în baza unei autorizări speciale şi sunt interzise pe o rază de opt kilometri de la aeroporturi, însă aceste reglementări sunt încălcate frecvent.

Anumite tipuri de drone de mici dimensiuni, inclusiv jucării, sunt susceptibile să fie excluse de la reglementări.

Sursa: Mediafax