Home » D:News » Un hacker a accesat conturile şefului CIA şi secretarului SUA pentru Securitatea Internă. Ce a găsit la unul dintre ei

Un hacker a accesat conturile şefului CIA şi secretarului SUA pentru Securitatea Internă. Ce a găsit la unul dintre ei

Un hacker a accesat conturile şefului CIA şi secretarului SUA pentru Securitatea Internă. Ce a găsit la unul dintre ei
Publicat: 20.10.2015
Un hacker adolescent a declarat că a accesat ilegal căsuţa poştală privată a directorului CIA şi a secretarului SUA pentru Securitatea Internă, informează Sky News.

Adolescentul a încărcat pe internet fişierele, spunând că provin din contul de pe AOL al lui John Brennan, inclusiv adresele din lista de contacte.

Potrivit L’Express l’Expansion, piratul informatic a declarat pentru New York Post că a descoperit un dosar de 47 de pagini clasificat Top-secret, completat de şeful CIA în cadrul procedurii care îi permitea să obţină autorizaţia de a accesa informaţii sensibile. Pe contul de Twitter @phphax, internautul a publicat capturi de ecran cu documente în care se presupune că erau informaţii sensibile, care au fost acoperite pentru a nu putea fi desluşite.

Luni după-amiaza, hacker-ul a publicat numele, numerele de telefon şi numerele pentru securitate socială ale presupuşilor angajaţi CIA.

El pretinde, de asemenea, că a accesat ilegal conturile de cablu TV aparţinând lui John Brennan şi lui Jeh Johnson, secretarul Departamentului pentru Securitate Naţională. Acesta a publicat pe Twitter o captură de ecran a ceea ce se presupune că erau facturile lor emise de compania de cablu TV Comcast şi alte informaţii.

Adolescentul a spus că a efectuat în repetate rânduri apeluri-farsă către Brennan începând cu luna august.

Acesta a declarat că i-a spus şefului serviciilor americane de informaţii numărul său de securitate socială prin telefon. „El a aşteptat puţin şi apoi a închis”, a declarat hacker-ul pentru New York Post, citat de L’Express l’Expansion.

Întrebat ce altceva i-a mai spus şefului CIA, hacker-ul a replicat: „A întrebat ce vrem, iar eu i-am spus în glumă că 2 trilioane de dolari, apoi el a spus, serios, cât vrei?”. „Apoi noi am spus că vrem doar ca Palestina să fie liberă, iar ca ei să nu mai ucidă oameni nevinovaţi”, a adăugat acesta, potrivit Sky News.

Printre fişierele despre care se presupune că provin din e-mailul lui Brennan, se află un document ce conţine probabil date ale înalţilor oficiali de informaţii.

Un jurnal de apeluri telefonice care se presupune că provin de la directorul adjunct al CIA a fost de asemenea publicat.

Hacker-ul a mai spus că a avut acces la cererea lui Brennan pentru o autorizaţie de securitate, care conţinea informaţii despre locuri de muncă trecute, contacte din străinătate şi finanţe.

Acesta a declarat pentru Sky News că este un cetăţean în vârstă de mai puţin de 20 de ani şi că nu este musulman, dar că „poate în viitor” se va converti la islam.

Contul lui Brennan a fost şters după ce el l-a accesat ilegal în repetate rânduri. „Ei tot recuperează contul, iar eu îl recuperez la rândul meu”, a transmis el pe Twitter.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase