Home » D:News » Bicicleta care oferă utilizatorului senzaţia că pluteşte. VIDEO

Bicicleta care oferă utilizatorului senzaţia că pluteşte. VIDEO

Publicat: 21.10.2015
Designerul John Aldridge, cel care a proiectat noul model de bicicletă denumită "pasăre de pradă", încearcă să revoluţioneze modul în care este folosit acest obiect.

Noutatea „pasării de pradă” constă în faptul că utilizatorul stă în poziţie orizontală în timp ce pedalează având în acelaşi timp senzaţia că pluteşte.

Noul model de bicicleta a fost creat având ca sursă de insipraţie o pasăre de pradă în timp ce se află în zbor, iar principalul beneficiu al invenţiei este combaterea compresiei spinale. Aceasta este principala sursă de durere pentru cei care se plimbă pe bicicletă în poziţie verticală.

Alte caracteristici care aduc un plus mersului pe bicicletă este că centrul de greutate este poziţionat mai jos, ceea ce permite viraje mai precise şi atingerea unor viteze mai mari.

Designul este mai aerodinamic decât în cazul bicicletelor clasice, ceea ce duce la un risc foarte scăzut de a zbura peste ghidon în cazul unui impact.

Acest nou design poate fi o alternativă pentru sportivii de performanţia, dar şi pentru bicicliştii de oraş care sunt în căutarea unui mod mai confortabil de a se plimba cu bicicleta.

Sursa: Contemporist

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase