Home » D:News » Povestea lui Ahmed, adolescentul arestat după ce a inventat un ceas care a fost confundat cu o bombă. Obama l-a luat apoi la Casa Albă – FOTO, VIDEO

Povestea lui Ahmed, adolescentul arestat după ce a inventat un ceas care a fost confundat cu o bombă. Obama l-a luat apoi la Casa Albă – FOTO, VIDEO

Publicat: 24.10.2015
Ahmed Mohamed, un adolescent de 14 ani din Texas care a devenit o celebritate mondială după ce a fost arestat luna trecută de poliţie din cauză că a adus la şcoală un ceas care a fost confundat cu o bombă, s-a întâlnit, luni seara, cu preşedintele Barack Obama. La puţin timp după eveniment, familia sa a anunţat că vor părăsi SUA definitiv pentru a se stabili în Qatar, scrie Washington Post.

Numele lui Ahmed Mohamed a ajuns să fie cunoscut în lumea întreagă în septembrie, în ziua în care şi-a adus la şcoală tema – proiectul pentru ora de ştiinţe, un ceas electronic improvizat. Gestul, aparent banal, l-a făcut să ajungă în arestul poliţiei locale. 

Profesoara de engleză a considerat că obiectul semăna mai degrabă cu o bombă, aşa că adolescentul a fost scos din sala de clasă de un om al legii, relatează Washington Post

„M-au interogat şi m-au percheziţionat, mi-au confiscat tableta şi invenţia. Mi-au spus că am încercat să construiesc o bombă. Le-am spus că nu, am încercat să fac un ceas”, a povestit adolescentul. El a fost încătuşat şi dus la secţia de poliţie, unde interogatoriul a continuat, băiatul susţinând că poliţiştii i-au repetat insistent numele de familie – Mohamed şi că nu l-au lăsat să îşi sune tatăl. 

Povestea lui Ahmed a devenit virală, iar mulţi americani şi-au exprimat susţinerea pentru adolescent. Printre ei s-au numărat fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg,  Hillary Clinton şi însuşi preşedintele Barack Obama.

„Reuşit ceas, Ahmed. Nu ai vrea să îl aduci la Casa Albă? Ar trebui să ispirăm mai mulţi copii ca tine să fie interesaţi de ştiinţă. Asta face America minunată”, a postat Obama pe contul său de Twitter. 

Cazul său a ajuns să fie privit ca fiind întruchiparea rasismului şi a islamofobiei din societatea americană.

 

Citeşte continuarea aici!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase