Home » D:News » Sabia unui ofiţer nazist, un apropiat al lui Hitler, scoasă la licitaţie în România

Sabia unui ofiţer nazist, un apropiat al lui Hitler, scoasă la licitaţie în România

Publicat: 23.10.2015
Sabia unui ofiţer nazist, un apropiat al lui Adolf Hitler, va fi scoasă la licitaţie la casa Artmark din Bucureşti, pe 27 octombrie, preţul de pornire al acestui obiect fiind de 10.000 de euro.

Săbiile de paradă, anume create pentru ofiţerii diplomatici din timpul celui de-al Treilea Reich, sunt considerate de iubitorii de arme şi de istorie unele dintre cele mai valoroase şi rare produse în Germania lui Hitler între 1933 şi 1945.

Sabia prezentă în licitaţia „România Mare, inclusiv o colecţie de arme” reprezintă o adevărată raritate pentru colecţionarii de artefacte militare, informează un comunicat.

Acest detaliu confirmă că sabia din licitaţie a aparţinut unei persoane apropiate lui Hitler, dar care avea şi un statut înalt în societatea germană a vremii: arma este bogat şi reprezentativ decorată cu motive naziste, inclusiv vulturul, în stilizări specifice curentului Art Deco. Preţul de pornire este de 10.000 euro.

Publicul poate admira obiectul de artă până pe 26 octombrie, la sediul casei Artmark din Bucureşti.

Licitaţia „România Mare, inclusiv o colecţie de arme” va avea loc, alături de Licitaţia de ceasuri, la Athénée Palace Hilton din Bucureşti, pe 27 octombrie, de la ora 20.00.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase