Home » D:News » ”Fecioara de fier”, cel mai sinistru instrument de tortură, expus în Cetatea Făgăraş

”Fecioara de fier”, cel mai sinistru instrument de tortură, expus în Cetatea Făgăraş

Publicat: 29.10.2015
Cel mai crud instrument de tortură din Evul Mediu, temuta ''Fecioară de fier'' va putea fi vizitată anul viitor la muzeul Valer Literat din Cetatea Făgăraşului.

Conducerea muzeului a luat această decizie după ce numărul de vizitatori a crescut de la an la an. Potrivit acesteia, Muzeul din Cetatea Făgăraşului a ajuns la 70.000 de vizitatori în acest an, veniturile instituţiei ajungând la aproximativ 800.000 de lei. La aceste cifre a contribuit serios şi  redeschiderea unor încăperi precum Sala Tronului.

De anul viitor, odată cu aducerea unor noi atracţii, precum ”Fecioara de fier”, se estimează că numărul vizitatorilor va creşte şi mai mult.

”Fecioara de fier” a fost unul dintre cele mai sinistre dispozitive de tortură inventate în Evul Mediu. Instrumentul a început să fie utilizat în anul 1515.

Condamnaţii erau aduşi să îşi spună ultima rugăciune în faţa ei, însă, în momentul în care se apropiau să îi sărute icoana de pe piept, o trapă se deschidea sub picioarele lor şi cădeau într-un mecanism de ace şi cuţite, care le străpungeau ochii, pieptul şi diverse organe. Aceştia nu mureau pe loc, agonia lor putând să dureze chiar şi două zile. Cadavrele lor erau apoi preluate de un canal colector şi duse în Olt, care încă nu a fost găsit deocamdată, după cum afirmă dr. Elena Băjenaru, citată de bzb.ro.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase