Home » D:News » Un ministru israelian propune deportarea maidanezilor. Ce s-a întâmplat după ce a făcut acest anunţ

Un ministru israelian propune deportarea maidanezilor. Ce s-a întâmplat după ce a făcut acest anunţ

Un ministru israelian propune deportarea maidanezilor. Ce s-a întâmplat după ce a făcut acest anunţ
Publicat: 03.11.2015
Cabinetul israelian de miniştri a propus trimiterea câinilor şi pisicilor fără stăpân în altă ţară, ca o alternativă la eforturile financiare ale guvernului pentru a le steriliza.
 “Folosiţi bugetul pentru a transfera câini şi / sau pisici, fără stăpân şi toţi de acelaşi gen (toţi masculi sau toate femele), către o ţară străină, care va fi de acord să le accepte”, sugerează ministrul agriculturii Uri Ariel într-o scrisoare către un coleg din cabinetul de miniştri, citează cotidianul israelian Yediot Ahronot.
 
Propunerea, care conform purtătorului de cuvânt a lui Uri Ariel, a fost respinsă în urma consultărilor iniţiale din cadrul Ministerului Agriculturii, a fost criticată de activiştii pentru drepturile animalelor şi de către politicienii din opoziţie.
 
“Nu am de gând să aplic pentru un paşaport străin pentru Pitzkeleh”, a declarat ministrul de externe Tzipi Livni, care a postat pe contul său de Twitter o fotografie a unui politician zâmbitor al partidului Zionist Union culcat pe o canapea şi hrănindu-şi pisica.

Chiar dacă Uri Ariel este un evreu religios, membru al partidului de extremă dreaptă Jewish Home, ar fi încercat să încalce atât directivele lui Dumnezeu care a zis „să creşteţi şi vă înmulţiţi”, cât şi legea care interzice cruzimea faţă de animale, potrivit cotidianului sraelian Yediot Ahronot.

În acest timp, drept răspuns, şefa opoziţiei de stânga, Zahava Galon, preşedintele partidului Meretz, a scis pe pagina sa de Facebook că ideea ministrului agriculturii este contra “mortalităţii de bază”, iar într-o glumă a mai zis că e timpul să găsească o ţară care va adăposti ministrul, acordându-i un loc.
 
Sursa: Reuters
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase