Home » D:News » NASA face angajări

NASA face angajări

NASA face angajări
Publicat: 05.11.2015
Americanii care visează să devină astronauţi au o oportunitate să îşi împlinească dorinţa. Agenţia spaţială americană a anunţat că angajează astronauţi pentru viitoarele sale misiuni spaţiale.

NASA vrea candidaţi cu o diplomă de licenţă sau experienţă în inginerie, biologie, fizică sau matematică. Totodată mai cere o experienţă de 1.000 de ore de zbor ca pilot -comandant în avioanele cu reacţie sau de cel puţin trei ani într-un loc de muncă cu ”responsabilităţi progresive”.

Cei interesaţi îşi pot depune CV-ul pe site-ul agenţiei, începând cu data de 14 decembrie şi până la mijlocul lunii februarie, anul viitor.

După această dată, va urma un lung proces de selecţie, în care candidaţii trebuie să treacă teste fizice şi să dovedească că au vederea şi tensiunea arterială bune.

Lista celor acceptaţi va fi făcută publică la mijlocul anului 2017. Viitorii astronauţi vor zbura pe Staţia Spaţială Internaţională sau pe alte nave spaţiale aflate în prezent în dezvoltare. Totodată, ar putea fi incluşi şi într-o viitoare  misiune de explorare a planetei Marte.

În prezent, există 47 de persoane în corpul de astronauţi al NASA.

Potrivit Wired, care a făcut un calcul bazat pe numărul mediu de candidaţi, şansele de a deveni astronaut sunt de 0,17%.

Surse: Fastcompany, IFL Science
 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase