Home » D:News » (P) Scaunele ergonomice te ajută să adopţi o poziţie corectă la birou

(P) Scaunele ergonomice te ajută să adopţi o poziţie corectă la birou

(P) Scaunele ergonomice te ajută să adopţi o poziţie corectă la birou
Publicat: 10.11.2015
A sta într-un scaun de birou pentru perioade lungi de timp poate provoca cu siguranţă dureri de spate, sau agrava o problemă deja existentă. Lucrul într-o poziţie statică creează o presiune şi un stres suplimentar spatelui, umerilor, braţelor şi picioarelor. În principal, cel mai mare stres îl suferă muşchii spatelui şi coloana vertebrală.

Un scaun ergonomic poate fi un instrument care, atunci când este utilizat corespunzător poate maximiza suportul spatelui şi vă poate ajuta în adoptarea unei poziţii corecte. Când vorbim de scaune ergonomice se înţelege faptul că acestea trebuie să dispună de cât mai multe reglaje independente, cele mai importante dintre acestea fiind acelea care ţin exclusiv de spatar.

A deţine un scaun ergonomic pentru birou nu este de ajuns, este de asemenea necesar ca scaunul respectiv să se adapteze corpului persoanei care îl utilizează, pentru a îmbunătăţi confortul şi a reduce riscul apariţiei ori agravarea durerilor de spate.

Ce caracteristici ar trebui să îndeplinească un scaun ergonomic bun?

Luând în considerare stilul convenţional al unui scaun pentru birou, există o serie de lucruri pe care un scaun ergonomic ar trebui să le aibă în plus, inclusiv:

  • Înălţimea scaunului. Aceasta trebuie să fie uşor ajustabilă, deci, scaunul trebuie să fie prevăzut cu un piston pneumatic şi cu o manetă sub scaun uşor de acţionat, astfel încât să se poată regla în înălţime. Este foarte important ca picioarele să se afle în contact permanent cu solul, evitând astfel tensiunea care se poate acumula la nivelul genunchilor.
  • Lăţimea şi adâncimea. Un scaun pentru birou trebuie să dispună de un şezut sufficient de lat şi de adânc, astfel încât să poată susţine intr-un mod confortabil orice persoană. Anumite scaune ergonomice dispun de funcţii ce permit relglarea sezutului (sistem de translaţie) în adâncime mai mica sau mai mare, sau chiar unghiul şezutului.
  • Suportul lombar. Scaunele obişnuite pentru birou nu dispun de un suport lombar dedicat, în schimb la scaunele ergonomice este o caracteristică esenţială şi care nu trebuie să lipsească. Un scaun ergonomic trebuie să aibă suport lombar reglabil, astfel încât să poată fi ajustat în funcţie de persoana care foloseşte scaunul.
  • Spătarul. Trebuie să fie o componentă separată de scaun şi cu propriile reglaje în înălţime, spate şi faţă. Scaunele ergonomice, spre deosebire de cele convenţionale, permite reglarea tensiunii când utilizatorul se rezeamă, au 3 sau 4 puncte de reglare a unghiului faţă de şezut, dispune de funcţia de balans ori blocare în puncte fixe.
  • Tapiţerie. Scaunele ergonomice sunt folosite pentru lucrul intens la birou, deci nu este recomandat să se aleagă un scaun care este tapiţat cu piele natural sau ecolologică. Pielea nu lasă corpul să respire rezultând în acest fel transpiraţia, care este cu siguranţă foarte inconfortabilă pentru oricine stă aşezat mult timp. O alegere înţeleaptă ar fi un scaun ergonomic cu tapiţeria din plasă (Mesh), care pe lângă faptul că este foarte comodă permite şi corpului să respire. Aşa se explică şi faptul ca scaunele ergonomice cu tapiţeria din plasă sunt cele mai căutate, cele mai vândute.
  • Cotiere. Cotierele sunt şi ele printre cele mai importante componente ale unui scaun de birou. Chiar dacă multe scaune convenţionale dispun de cotiere fixe, la un scaun ergonomic acestea trebuie să fie reglabile sus-jos, stânga-dreapta, faţă-spate.
  • Tetiera. Majoritatea scaunelelor ergonomice dispun şi de tetieră reglabilă. Aceasta este obligatoriu să fie reglabilă în înălţime şi faţă-spate. După multe ore petrecute asezat, tetiera vă ajută la sprijinirea capului şi relaxarea gâtului, deci, este foarte important să aibă şi opţiunea de reglare, deoarece fiecare persoană are înălţimea ei. Pozitiile preferate diferă de la un utilizator la altul.

De unde se pot cumpăra scaune ergonomice de top?

Scaunele ergonomice de top nu sunt disponibile în magazinele obisnuite. De exemplu, scaune ergonomice ERGOHUMAN sau scaunele ergonomice GENIDIA se pot comanda doar din mediul online. Un magazin de scaune online recomandat este www.ergohuman.ro care comercializează o vastă gamă de modele ergonomice. Comenzile se pot plasa online cu plata ramburs, iar livrarea prin curier durează în medie 24-48 de ore de la confirmarea comenzii.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase