Home » D:News » Decizie radicală luată de un important teatru din Bucureşti, ca urmare a incendiului din Colectiv

Decizie radicală luată de un important teatru din Bucureşti, ca urmare a incendiului din Colectiv

Decizie radicală luată de un important teatru din Bucureşti, ca urmare a incendiului din Colectiv
Publicat: 12.11.2015
Conducerea Teatrului Nottara a decis suplimentarea măsurilor de siguranţă, pe lângă cele aflate deja în vigoare, astfel că, începând din această săptămână, fumatul este interzis în instituţia teatrală, inclusiv în spectacole.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, în situaţiile în care scenariul nu poate fi adaptat, ţigările vor fi înlocuite cu unele electronice sau confecţionate din materiale incombustibile. De asemenea, se va renunţa şi la lumânări şi alte surse de foc deschis, apelându-se tot la variante electrice.

Reprezentanţii instituţiei teatrale menţionează, de asemenea, că Teatrul Nottara dispune de toate avizele necesare funcţionării, inclusiv avizul I.S.U. privind apărarea împotriva incendiillor, planul de intervenţie în caz de incendiu fiind întocmit şi avizat de I.S.U „Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti.

Aceste precizări vin ca urmare a incendiului din clubul Colectiv, în care 53 de persoane şi-au pierdut viaţa, autorităţile descoperind apoi mai multe nereguli în administrarea clădirii respective.

O altă precizare importantă este faptul că imobilul beneficiază de un număr total de patru ieşiri, una (cea principală) pe Bulevardul Magheru şi trei pe Strada Jules Michelet, iar sălile au mai multe uşi largi, care se deschid spre exterior. Capacitatea sălilor este de 400 de locuri.

În plus, pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, la Teatrul Nottara sunt asigurate două posturi permanente de pompier servant (24 ore/24 ore) şi un post cadru tehnic de specialitate. De asemenea, Teatrul Nottara este dotat cu detectoare de fum şi 65 de extinctoare.

Printre măsurile pe care Teatrul le-a luat şi până acum se numără respectarea numărului maxim de spectatori admis pentru fiecare sală, existenţa planurilor de evacuare pe fiecare etaj, marcarea prin semne luminoase a ieşirilor, menţinerea liberă a tuturor culoarelor de trecere, pentru a nu se bloca accesul în cazul necesităţii de evacuare rapidă, revizia tehnică lunară a echipamentelor ce deservesc sălile de spectacole.

În ceea ce priveşte încadrarea clădirii în care este situată instituţia teatrală la categoria I de risc seismic, managerul Teatrul Nottara, Marinela Ţepuş, a solicitat în repetate rânduri efectuarea unei noi expertize a clădirii, pentru a clarifica definitiv care este starea imobilului, dar aceasta nu s-a efectuat până în prezent.

Teatrul Nottara, situat pe Bulevardul Gheorghe Magheru din Bucureşti, a fost înfiinţat în 1947, având denumirea Teatrul Armatei. Numele marelui actor român Constantin Nottara (1859-1935) l-a primit mai târziu. În fruntea teatrului se afla atunci actorul George Vraca, nume de prestigiu al scenei româneşti.

În prezent, Teatrul Nottara este condus de Marinela Ţepuş.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase